Elismerés

2024.06.08. 13:00

Pedagógusnap alkalmából díjazták a kiemelkedő munkát végző tanárokat Kiskunhalason – galériával

Városi-járási pedagógusnapon köszöntötték Kiskunhalason a KSZC Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában a tanárokat. Városi és miniszteri kitüntetéseket, valamint a Comenius Díjakat adtak át, és díszoklevelekkel ismerték el az 50, 60, 65 illetve 70 éve diplomát szerzett és kiemelkedő szakmai életutat maguk mögött tudó nyugdíjas pedagógusokat.

Pozsgai Ákos

Seffer Attila, a Kiskunhalasi Alsóvárosi Római Katolikus Főplébánia plébánosa köszöntötte a pedagógusokat a fenntartók nevében. 

pedagógusnap, elismerés, díszoklevél
Pedagógusnap alkalmából díjazták a kiemelkedő munkát végző tanárokat Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

– Tanítani nemcsak azt jelenti, hogy átadjuk azt, amit tudunk, hanem azt is, hogy felfedjük, kik vagyunk, kikké lettünk a megszerzett tudás által. Soha senki másnak nem lesz lehetősége arra, hogy elkísérje a tanulókat az igazság keresésében, hogy táplálja bennük az igazságosság iránti szomjúságot, az emberszerető jóság megbecsülését, hogy türelmesen és szeretettel vezesse, kísérje őket a saját életük kibontakozásában – köszöntötte Szent II. János Pál pápa gondolataival a halasi és környékbeli pedagógusokat az atya, aki azt hangsúlyozta, hogy kijár a megbecsülés, a hála, a köszönet és a sok bátorítás a pedagógusoknak.

Miniszteri és városi díjakat is átadtak a pedagógusnap alkalmából

A pedagógusnapi ünnepségen miniszteri, önkormányzati és egyházi kitüntetéseket adtak át. Az oktatásért felelős Pintér Sándor belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette Csányi Andreát, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola általános iskolai tanárát, közel három és fél évtizede végzett kimagasló szakmai teljesítménye elismeréséül. A kitüntetést Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ vezetője adta át.

Kiskunhalas Város Közneveléséért díjat kapott: Kun Hajnalka, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum magyar-történelem szakos középiskolai tanára, okleveles szakközgazdász; Hegyes Emőke, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola latin-magyar szakos általános iskolai tanára, drámapedagógus, munkaközösség vezető; Mondovics József, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium cukrász-vendéglátó szakoktatója. Az elismeréseket Fülöp Róbert polgármestertől vehették át a kitüntetettek.

A Kiskőrösi Tankerületi Központ Díszoklevél elismerést adományozott azoknak a nevelés-oktatás területén hosszabb időn keresztül kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak, akik munkájuk során életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus hivatás mellett. Az elismerést kapta: Kárász Péter, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola igazgatója; Oláh-Jaksa Gabriella, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének vezetője; Kissné Csordás Anikó, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola igazgatóhelyettese; Édes Anna Krisztina, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium igazgatóhelyettese; Nagyné Pősz Éva, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola nevelőtestületének pedagógusa; Birgés Éva, a Kiskunhalasi Bernáth Lajos Kollégium pedagógusa; Hamza Barbara, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola tanszakvezető fuvolatanára; Kardos-Bálint Éva, a Kiskunhalasi EGYMI gyógypedagógusa; Véber Beatrix, a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda és Általános Iskola pedagógusa; Szabadi Anita, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola pedagógusa; Nagyné Bajnai Adrienn, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye pedagógusa; Vörös Mária, a Kunfehértói Általános Iskola pedagógusa,  Pálföldiné Wágner Györgyi, a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola pedagógusa és Nagy Sára Kata, a Kelebiai Farkas László Általános Iskola magyar-német szakos nyelvtanára. Az elismeréseket a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója adta át.

Több évtizedes pedagógiai munkájuk elismeréseként Pintér Sándor belügyminiszter Pedagógus Szolgálati Emlékérem, illetve Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter Oktatói Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott nyugdíjba vonulása alkalmából: Balogh Lajos, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum magyar-orosz szakos tanára; Cseszneginé Fekete Éva, a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda, Általános Iskola és Kollégium konduktor óvodapedagógusa; Forgó Józsefné, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola matematika-ének-zene szakos tanítója; Kovácsné Bodicsi Erzsébet, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tanítója; Keresztes Orsolya a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa; Laskovicsné Terzics Edit, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatója; Lucskai Emese, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola élelmiszeripari szakoktatója; Maglódiné Gärtner Mária, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára; Némethné Lehoczki Edit a KSZC Dékáni Árpád Technikum magyar-orosz szakos tanára; Szabó-Kocsisné Illés Éva, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola tanítója; Szemerédi Tünde, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda mesterpedagógusa; Varga Ferencné, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda Vasút Utcai, Csipke Óvoda óvodapedagógusa; Vargáné Mészáros Ildikó, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola biológia-technika szakos tanára; Zsigmond Márta, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa; Zsoldos László, a KSZC Vári Szabó István Szakközépiskola műszaki tanára részére. A díszokleveleket Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ vezetője és Fülöp Róbert polgármester adták át.

Átadták a Comenius Díjakat is, amelyet Bertalan Gábor, Rozonics Péterné, a Szilády Áron Református Gimnázium tanárai, Bazsa Enikő, a KRK Gólyafészek Óvoda óvodapedagógusa, Hunyadvári Éva, a KRK Központi Általános Iskola pedagógusa, és Berczeliné Csúri Edit, a KRK Központi Általános Iskola Szanki tagintézményének pedagógusa vehetett át Damásdi Péter református lelkésztől.

A pedagógusnapi ünnepségen adták át az 50, 60, 65, illetve 70 éve diplomát szerzett és kiemelkedő szakmai életutat maguk mögött tudó nyugdíjas pedagógusoknak járó arany-, gyémánt-, vas- és rubin díszokleveleket is.

A pedagógusnapi ünnepségen közreműködtek a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanára, valamint a Stúdió 2000 TSE táncosai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában