Rendezvény

2024.06.03. 08:00

Országos kórustalálkozó lesz Kalocsán

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) honlapján Éneklő Magyarország minősítést nyújtó kórustalálkozók – 2024 címmel közzétett alkalmak közt egy kalocsai kórustalálkozó is szerepel. A rendezvényt augusztus 19- én, az államalapítás ünnepének előestéjén tartják, hogy a városban ezzel is színesítsék a hosszú hétvége programkínálatát

Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a KÓTA minősítésen világi és egyházi énekkarok is minősülhetnek, de azon a minősülés szándéka nélkül is részt vehetnek énekkarok. – Ők azonban csak oklevelet kapnak, a zsűri szakmai tanácsokkal segíti munkájukat. Ezen alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak más együttesek szakmai munkájába való betekintésre, kapcsolatok építésére is – írják a felhívásban. 

Kalocsa Kamarakórus, KÓTA, kórustalákozó
Kalocsa Kamarakórus
Fotó: Zsiga Ferenc

A kalocsai kórustalálkozó helyszíne a Nagyboldogasszony Főszékesegyház lesz. Az érdeklődő kórusok Englerné Böttger Boglárkánál, a Kalocsa Kamarakórus vezetőjénél jelentkezhetnek július 19-ig, a kalocsakamarakorus.hu weboldalon.



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában