Múltidéző

2024.06.02. 18:54

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

1973 

Soltról Suska János régi osztályfényképével nosztalgiázna. Kalocsán a kereskedelmi és vendéglátó középiskolába járt, a felvételen a végzős szakácsok, felszolgálók és vendéglátóipari eladók láthatók 1973-ban. 32-en végeztek, 9 fiú és 23 lány. A fotóról egy fiú hiányzott. A vizsgák után elszakadtak egymástól, de tavaly ősszel egy kedves hölgy megszervezte az ötvenéves találkozót. Egykoron tervekkel tele indultak el a nagy betűs életbe, most pedig nagyszülőként találkoztak az egykori osztálytársak. Fantasztikus hangulatú találkozó volt. 

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

Lászlófalvi diákok 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes az 1970-es évekbe kalauzolná a régi fotók kedvelőit. A Lászlófalvi (ma Szentkirályi) Általános Iskola diákjai láthatók a csoportképen. Középen foglal helyet Berta László igazgató, aki 1968–1990 között vezette az intézményt.

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

Családi album 

Páhiról Andrássy Gyula egy régi családi fotóval idézné fel a régi szép időket. Olvasónk (jobbról) családja körében látható Páhin. Mindig örömmel nézegeti az évtizedekkel ezelőtt készített fényképeket, amikor még a család minden tagja élt, és nagyon boldogak voltak. 

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

4. tanulószoba 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna egy újabb fotóval kedveskedne az egykori Országos Nevelő Intézet „ONI” családjának. 1972-ben készült a kép Panza Eszter néni csoportjáról, ők voltak a 4. tanulószoba lányai. Sokan közülük akkor érettségiztek a zeneiben. Olvasónk jól ismerte a lányokat mint ONI-lakó, bár ő a Bányaiba járt. A csoportképen látható többek között: Matkó Ilona, Faragó Zsuzsa, Kemény Judit, Oberna Teréz, Sáfár Ildi, Likár Rózsa, Patocskai Margit, Borits Éva és Eszti néni.

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

Testvérek 

Kecskeméten Csordás Erzsébet egy 1948 körül készült fotóval emlékezne szeretett édesanyjára, Csordás Lászlóné Gigor Erzsébetre. Ezen a fotón húgával látható, Gigor Teréziával 1948 körül.

nosztalgia, múltidézés
Beküldött fotó

Szép emlék 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár ismét visszaemlékezne egy 2000 körüli majálisra, melyet a gazdakör szervezett meg minden évben, nagy sikerrel. A zenés ébresztős május elsejei lovaskocsis felvonulások több alkalommal is egy Ágasegyházán élő svájci barátjuknál, Walternál zárult. Rendkívül jó házigazda volt. Olvasónk tiszteletbeli elnöke a gazdakörnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában