Ünnepség

2024.06.11. 15:34

Harmincéves a Máltai Szeretetszolgálat kiskunhalasi csoportja

Kiskunhalason, a Végh Kúriában ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunhalasi Csoportja megalakulásának 30. évfordulóját – adta hírül a szervezet.

Pozsgai Ákos

A családi napon jubileumi ünnepség keretében emlékeztek meg az önkéntesek és a meghívott mintegy félszáz vendég a jeles évfordulóról. Az ünnepségen Seffer Attila római katolikus plébános mondott imát, Balogh Zsuzsa az erre az alkalomra írt saját versét mondta el.  Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere köszöntőjében méltatta a szervezet kiskunhalasi önkénteseinek pótolhatatlan munkáját, majd Kovács Sándor és Szűcs Lili énekei következtek gitár- és hegedűkísérettel.

jubileum, Kiskunhalas, Máltai Szeretetszolgálat
Harmincéves a Máltai Szeretetszolgálat kiskunhalasi csoportja
Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunhalasi Csoportja

A Dél-Alföld régió ügyvezetője, dr. Rigó Orsolya ünnepi beszédében a szeretetszolgálat tevékenységéről szólt, valamint köszönetet mondott a halasi önkéntes munkatársaknak. Kohi Jasmine szavalata után Rémánné Halmosi Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunhalasi Csoportjának vezetője köszöntötte az ünnepség résztvevőit, ismertetve a csoport tevékenységét. Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője példaként állította a szeretetszolgálat valamennyi munkatársa és önkéntese áldozatvállalását a rászorulók, a bajba jutottak segítségéért.

A családi napon ugrálóvár, csillámtetoválás, pónisétáltatás, cicasimogató, vetélkedő, különleges programként lufihajtogató szórakoztatta a családokat és a gyerekeket. Az önkéntesek palacsintát és fánkot sütöttek, és azzal kínálták a vendégeket, de volt fagylalt és ünnepi torta is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában