Jubileumi ünnepség

2024.06.08. 09:49

Bácsalmáson gálaműsorral kedveskedtek az egykori hunyadisoknak – galériával

Pénteken tartották meg a 70 éves Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium záró, jubileumi gálaműsorát a Bácsalmási Művelődési Központban.

Juhász Jenő

Az ünnepélyes megnyitót követően Márai András iskolaigazgató köszöntötte az egykori hunyadis diákokat, pedagógusokat és a meghívott vendégeket. Majd ezt követően egy rövid áttekintést adott az oktatási intézmény történetéről és az elmúlt időszakban végzett fejlesztésekről, beruházásokról. Köszönetét fejezte ki azoknak a partnereknek és együttműködő szerveknek, akik elősegítették az iskola fennmaradását és működését.

gálaműsor, Bácsalmás, ünnepség
Az eseményen a bajai Ad Libitum kórus adott egy színvonalas műsort, amit a közönség nagy tapssal köszönt meg.
Fotó: Juhász Jenő

Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület vezetője szintén szólt az elmúlt hét évtized történéseiről. Hangsúlyozta, hogy a Bácsalmási járásban csak egyetlen középfokú intézmény működik, az pedig a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium. Elmondta, hogy a jövőben is szeretné támogatni az iskolához tartozó gyermekeket, szülőket és a pedagógusokat a színvonalas oktatás érdekében.

Németh Balázs polgármester köszöntőjében az iskola és önkormányzat jó együttműködéséről beszélt, annak ellenére, hogy most már annak fenntartása nem az ő feladatuk. Példaképpen említette, hogy többek között ösztöndíjakkal és városi díjakkal támogatják a tanulókat.

Az ünnepségen okleveleket és emlékplaketteket ajándékoztak azoknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek a Hunyadi János Gimnáziumért: Bányai Gábor, Németh Balázs, Pap Ágnes, Sárosi Magdolna, Szénásiné Harton Edit, Kerényiné Szalai Katalin, Skorutyák Jánosné, Orgoványi Anikó, dr. Rékási József, Németh Mihály, dr. Sövény Mihály, Szente Alfonz, Szűcs János és Juhász Jenő.

A díjak átadása után a bajai Ad Libitum kórus adott egy színvonalas műsort, amit a közönség nagy tapssal köszönt meg.

A rendezvény végén Márai András intézményvezető felvágta a születésnapi tortát, s egy-egy szelet édességgel és pezsgővel kedveskedtek a találkozó résztvevőinek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában