Hit és Fény Közösség

2024.05.18. 14:04

Zarándoklatot szerveztek a béke jegyében a Kecskeméti Arborétumba – galériával, videóval

Közel kétszázan érkeztek szombaton a kecskeméti Arborétum területén található Mária-kápolnához, ugyanis a Hit és Fény Közösség kecskeméti Gödölye csoportja pünkösdi zarándoklatot szervezett.

Lizik-Varga Katalin

Szombaton tartották a magyar Hit és Fény-közösségek pünkösdi zarándoklatát Kecskeméten, a Mária-kápolnánál. 

IMG_6651
Zarándoklatot szerveztek a béke jegyében a Kecskeméti Arborétumba
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Hit és Fény egy olyan ökumenikus elhivatottságú katolikus lelkiségi mozgalom, amely az értelmi sérültek és a családtagjaik szolgálatában áll. Hazánkban 38 évvel ezelőtt jött létre az első ilyen közösség, azóta pedig újabb és újabb csoportok alakultak országszerte.

A zarándoklaton közel kétszáz ember vett részt

A kecskeméti pünkösdi zarándoklatra a Kárpát-medence összes Hit és Fény-közösségét meghívták. Az alkalomra közel kétszázan érkeztek. A zarándoklaton egy határon túli, azaz egy Vajdasági csoport is örömmel vett részt – mondta Nyeste Pál piarista szerzetes, tanár, a Kecskeméti Piarista Templom plébánosa, a Hit és Fény Közösség kecskeméti Gödölye csoportjának a lelkipásztora. 

A nap a békéért való imádság jegyében zajlott, melyen a találkozás témájával is foglalkoztak. Minden közösség készült egy-egy bemutatóval, melyben például evangéliumi történeteket jelenítettek meg, vagy egy-egy, a saját közösségükhöz kapcsolódó tematikát dolgoztak fel.

A napot ünnepléssel, táncházzal zárták, melyet a Csipkefa zenekar tartott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában