Közlekedés

2024.05.13. 07:21

Útinform: útépítések és felújítási munkálatok lassítják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalom
Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban
Fotó: Szászi Dániel / Forrás: utinform.hu / illusztráció

Gyorsforgalmi utak: 

Az M5-ös autópályán, burkolatjavítást végeznek, az újhartyáni szakaszon. A 41-es és a 47-es kilométer között Budapest felé a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, Röszke felé pedig a külső és a leállósáv járható. A 44-es kilométernél fekvő Újhartyán csomópont lehajtó ágát is lezárták a főváros felé, helyette az 53-as kilométernél az Örkény csomópont, vagy a 35-ös kilométernél az Inárcs csomópont használható.

Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között is terelik a forgalmat szalagkorlát csere miatt. Mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad. 

Főutak:

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között, ahol 3,5 tonna súlykorlátozást is bevezettek.

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 51-es főúton, több helyen is munkavégzés miatt félpályás korlátozást vezetnek be mozgó terelés mellett, Sükösd és Dunapataj között a 114-es és a 145-ös kilométer között. 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják. 

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A 36-os kilométernél szervízúton halad a forgalom. 

- Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 

- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat szintén helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmat építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 

- Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A hét végén a kamiontilalmat az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul május 19-én, vasárnap 6 órától 22 óráig, és május 20-án, hétfőn 6 órától 22 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában