Közlekedés

2024.05.11. 08:36

Útinform: közúti munkálatok korlátozzák a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

útinform, közlekedés
Több helyen is dolgoznak az utakon
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Rendezvények: 

Bács-Kiskun vármegyében rendezik meg a III. Traktoros Napot, melynek során felvonulást is tartanak. A résztvevők a helvéciai bekötő úton, és a Kecskemétet Kiskőrössel összekötő úton haladnak, elfoglalva az egyik sávot. Reggel 1/2 8-tól 1/2 10-ig félpályás lezárás mellett, rendőrök irányítják a forgalmat.

Kecskemét környékén kerül megrendezésre a IX. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra. A résztvevők az 54-es főútról indulnak, majd elsősorban Bács-Kiskun vármegye alsóbbrendű útjain kerekeznek végig, de felbukkannak a 311-es főúton, és keresztezik az 5-ös főutat is Kiskunfélegyházán, a 113-as km-nél és a végén megjelennek Abonyban a 4-es főúton is. Útvonalukon útlezárás nem lesz, de környéken autózóktól fokozott figyelmet kérünk, óvatosan előzzék a kerekezőket! (08:00-20:00)

Kiskunhalas térségében motoros felvonulást rendeznek, az 51-es és az 53-as főutakat is érintve, de javarészt alsóbbrendű utakon haladnak és csak a jobb oldali sávot foglalhatják el. Alkalmanként a forgalmasabb csomópontokban a forgalom rövid ideig tartó megállítására is sor kerülhet. (11.00-18.00)

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, burkolatjavítást végeznek, az újhartyáni szakaszon. A 41-es és a 47-es kilométer között Budapest felé a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, Röszke felé pedig a külső és a leállósáv járható. A 44-es kilométernél fekvő Újhartyán csomópont lehajtó ágát is lezárták a főváros felé, helyette az 53-as kilométernél az Örkény csomópont, vagy a 35-ös kilométernél az Inárcs csomópont használható.
– Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között is terelik a forgalmat szalagkorlát csere miatt. Mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad. 

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között, ahol 3,5 tonna súlykorlátozást is bevezettek.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható. 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A 36-os kilométernél szerviz úton halad a forgalom. 
– Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat szintén helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmat építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 
– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél új csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

Kamionstop:

A kamionstop a szokott időben, szombat este 10.00 órától vasárnap este 10.00 óráig lesz érvényben.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában