Közlekedés

2024.05.27. 07:59

Útinform: útépítések miatt ezeken a helyeken lassabban halad a forgalom Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

közlekedés, útinform, forgalomkorlátozás
Ezeken a helyeken dolgoznak az utakon
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, javítják a burkolatot az újhartyáni szakaszon. A 41-es és a 47-es kilométer között Budapest felé a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, Röszke felé pedig a külső és a leállósáv járható. A 44-es kilométernél lévő Újhartyán csomópont, korábban lezárt lehajtóágát viszont megnyitották.

– Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között is terelik a forgalmat szalagkorlát csere miatt. Mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad.

– A Röszke felé vezető oldalon, a 108-as kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont felhajtó ágat aszfaltozzák, ezért azt lezárták. Kerülni a 102-es kilométernél a Kunszállás csomópontnál vagy a 114-es kilométernél a Kiskunfélegyháza-dél csomóponton keresztül lehet.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A 36-os kilométernél szervizúton halad a forgalom.

– A 35-ös kilométernél, Soltvadkert határában félpályás lezárás mellett aszfaltoznak. Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmat építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel, Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

Kamionstop:

A kamionstop szombat este 10.00 órától vasárnap este 10.00 óráig lesz érvényben. Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában