Hunyadivárosi Közösségi Ház

2024.05.16. 16:39

Kecskemétre látogatott Orbán Viktor miniszterelnök – galériával, videóval

Kecskemétre látogatott Magyarország miniszterelnöke csütörtök délután. Orbán Viktor a Hunyadivárosi Közösségi Házban tartott zártkörű rendezvényen találkozott a választókkal, és az önkormányzati, illetve az európai uniós választások tétjéről beszélt. A miniszterelnök lelkesítő beszédében a mobilizálás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy a győzelemhez minden szavazójukra szükség van, és a választás eredménye: háború vagy béke, élet vagy halál kérdése, de beszélt a migráció és a genderpropaganda megakadályozásáról is.

Horváth Péter

Csütörtök kora délután érkezett Kecskemétre Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Hunyadivárosi Közösségi Házban találkozott szimpatizánsaival. A miniszterelnök beszéde elején megindokolta látogatása okát, ami a 2019-es választási eredmény, amikor majdnem meglepetés érte a kormánypártot. Kiemelte, hogy az eredmény nem azért született, mert nem dolgoztak eleget, hanem azért, mert nem beszéltek eleget az eredményeikről, ezért a miniszterelnök felsorolta az elmúlt öt év kiemelkedő eredményeit: összesen 57 milliárd forintért építettek utat a városon belül, ez 97 utat jelent. 17 körforgalom épül, elkészült a körgyűrű, biomassza-fűtőmű létesült, négy új bölcsődét építettek, hármat felújítottak és óvodák létesültek.

Orbán Viktor, miniszterelnök, látogatás
Orbán Viktor miniszterelnök Kecskemétre látogatott 
Fotó: Bús Csaba

– Kecskemét városa jól járt velünk, a Fidesszel és a városvezetéssel. Szemereyné Pataki Klaudia az ország egyik legjobb polgármestere, méltó módon erős egy fejlődő városhoz – mondta Orbán Viktor, és elismerő szavakkal illette Zombor Gábor korábbi polgármestert is, majd emlékeztetett, hogy mindenki szavazata szükséges a győzelemhez, és hamarosan magasabb fokozatba kapcsol a kampány.

Az európai parlamenti választás témájára rátérve a miniszterelnök néhány mondatban megemlékezett a Robert Fico szlovák kormányfő elleni szerdai merényletről. Elmondta, hogy fontos békepárti harcostársat vesztettek, és bízva felépülésében tudják, hogy a kampányban már nem számíthatnak rá.

– Most egy olyan választás előtt állunk, amikor Európában nyitva van az életünk szempontjából legfontosabb kérdés: hogy a politika a háború vagy béke irányába mozdul el. Az európai vezetők túlnyomó többsége a háború pártján áll, de az európai népek éppen ébredezőben vannak – mondta a miniszterelnök, kiemelve, hogy háborús örvény fenyegeti Európát. Hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek nemet mondjanak a háborúra, hiszen a háború emberi és gazdasági dimenziójában is csapást jelent Magyarországra.

– Ha nem lenne háború, kétszer ekkora növekedése lenne a magyar gazdaságnak. Az Európai Unió legfrissebb jelentésének előrejelzése szerint a magyar gazdaság ebben és a következő évben is legalább kétszer olyan gyorsan fog nőni, mint az Európai Unió átlaga. Tehát van mit veszíteni – fejtette ki a miniszterelnök, nyomatékosítva: élet-halál, háború vagy béke kérdését jelentik a június 9-i választások.

A háború mellett a migrációról is beszélt a kormányfő

– Ma a déli határainkon lévő nyomás lecsökkent, melynek oka, hogy katonáink, rendőreink és határőreink jól védték a határt, az útvonal megváltozott. De pont került a migrációs paktum végére, amivel az Európai Unió megint olyan szabályokat akar bevezetni, amivel migránsokat telepítene Magyarországra – hangsúlyozta a miniszterelnök, leszögezve: a migrációra nemet kell mondanunk, ez a választás másik tétje.

Üzenete harmadik részét a gender kérdése alkotta. Elmondta, hogy azért támadják a kormányt, mert visszavonatnák az Alaptörvény azon pontját, miszerint az apa férfi, az anya nő, és elfogadtatnák Magyarországgal a nyugati genderbarát szabályozást, és ezt akarják megakadályozni.

– Van olyan ország, melynek iskoláiban van kötelező fordított nap, amikor a fiúknak lány ruhában kell menni iskolába, a lányoknak pedig fiú ruhában – fejtette ki Orbán Viktor. Ezt követően a miniszterelnök köszönetet mondott a 2022-es parlamenti választáson nyújtott, és az azt megelőző, illetve az azóta adott támogatásért is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában