Sportvetélkedő

2024.05.25. 09:45

Kétszázötven nyugdíjas versenyzett Kecskeméten – galériával, videóval

Immár harminckettedik alkalommal rendezte meg Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőjét a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség pénteken, a Messzi István Sportcsarnokban. A szervezők döntése értelmében a nyugdíjasokat mozgásra hívó verseny ettől az évtől kezdve új elnevezést kapott. A vetélkedőt mostantól a nyugdíjas szövetség korábbi, az elmúlt évben elhunyt alelnöke tiszteletére „Mozdulj! Probojáczné Túri Éva emlékére" néven rendezik meg.

Lizik-Varga Katalin

A programon összesen 37 nyugdíjasklub mintegy 250 tagja vett részt. A megjelenteket elsőként Kormányosné Makai Eszter, a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke köszöntötte. Mint mondta, Probojáczné Túri Éva volt az, aki nyugdíjba vonulásakor fontosnak tartotta, hogy a sportot bevigye a nyugdíjas közösségek életébe.  

nyugdíjas, sportvetélkedő, Kecskemét
Vetélkedtek a nyugdíjasok
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Azt gondolom, hogy nekünk utódoknak, barátoknak az a kötelességünk amíg élünk, hogy az emlékezés lángját ápoljuk és életben tartsuk – hangsúlyozta az elnök.

Köszönetet mondott a nyugdíjasoknak a polgármester is

A vetélkedő megnyitóján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszönetet mondott a nyugdíjasoknak, hogy ápolják Probojáczné Túri Éva emlékét és közösen tovább viszik a torna szeretetét. A városvezető hozzátette, hogy Probojáczné Túri Évát személyesen a saját nagymamájának köszönhetően ismerte meg annak idején. Mint mondta, a nagymamája is mindig arra biztatta őt, hogy ahol csak tudja, hirdesse és támogassa a mozgás és a torna szeretetét.

A polgármester külön köszöntött két kecskeméti önkormányzati képviselőt is, akik részt vettek a vetélkedőn: a korábban a testületben politizáló Kovács Antalt és a jelenleg is aktív politikust, Király Józsefet.

A megnyitón dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte a nyugdíjas résztvevőket. Hangsúlyozta: nagyon örülök annak, hogy azok, akik eljöttek erre az eseményre, úgy érzik, hogy nagyon fontos a mozgás és az a közösség, amiben együtt vannak.

A rendezvényen részt vett az elmúlt évben elhunyt Probojáczné Túri Éva, lánya és férje is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában