Koszorúzás

2024.05.26. 11:22

A magyar hősökre emlékeztek a kecskeméti II. világháborús emlékműnél – galériával

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Kecskeméti Területi Szervezete megemlékezést és koszorúzást tartott a magyar hősök napja tiszteletére szombaton a Deák Ferenc téren lévő II. világháborús emlékműnél.

Orosz Fanni Flóra

A magyar hősök napját május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. 

koszorúzás, magyar hősök, Kecskemét
Megkoszorúzták a magyar hősök emlékművét
Fotó: Orosz Fanni

Kecskeméten, a Deák Ferenc téri emlékműnél beszédet mondott Gáldonyi Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának vezetője, aki mindenekelőtt elmesélte a hősök napja történetét.  

A beszéd után koszorúzás zárta az emlékező ünnepséget, ahol többek között a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének Kecskeméti Szervezete, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata is tiszteletét tette az emlékmű előtt. Kecskemét önkormányzata részéről Lévai Jánosné tanácsnok, Szamler László és dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselők is megjelentek. 

A műsorban közreműködött Szabó Sándor tárogatóművész. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában