Mathias Corvinus Collegium

2024.05.19. 16:00

Kecskeméti fiatal tehetségek jelentkezését várják

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti képzési központjának Fiatal Tehetség Programjába (FIT). A térítésmentes, egyedülálló tehetséggondozó programba június 30-ig jelentkezhetnek 4. osztályos diákok.

Lizik-Varga Katalin

A FIT az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfoka. Kárpát-medence-szerte, huszonhét helyszínen, köztük Kecskeméten is várják a most negyedikes diákok jelentkezését június 30-ig. 

Happy,Teacher,And,Children,Having,Fun,In,Class.,Cheerful,Woman
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Megannyi kaland, kihívás és közösségi élmény várja a diákokat, a többi között megismerkedhetnek a robotika rejtelmeivel, elsajátíthatnak pénzügyi és egészségügyi ismereteket is. 

FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű kecskeméti gyermekek kibontakozását. A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, ahol a felkészült és elhivatott oktatókkal, modern eszközökkel egy otthonos központban olyan légkört teremtenek, amelyben a tanulás és a fejlődés is élménnyé válhat. 

Jelenleg 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok jelentkezését várja az MCC. Jelentkezni a fit.mcc.hu weboldalon lehetséges. 

A program hétvégi képzési alkalmakon alapul: kéthetente szombatonként egész napos, intenzív, ugyanakkor játékokban bővelkedő foglalkozásokban lehet része a gyermekeknek, ahol a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, de a csillagászat rejtelmeibe is betekinthetnek. Ezenfelül a program heti egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatást biztosít a diákoknak.

 



 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában