Beruházás

2024.05.28. 12:45

Játszóteret avattak a kunbaracsi falunapon – galériával

A napokban készült el Kunbaracs első komplex játszótere. A LEADER forrásból és önerőből megvalósult létesítményt a hétvégi családi nap keretében adták át. A játszóteret dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője és Hegedűs Lászlóné, a község polgármestere avatta fel.

Gulyás Sándor

A napokban készült el Kunbaracs első komplex játszótere. A LEADER forrásból és önerőből megvalósult létesítményt a hétvégi családi nap keretében adták át. A játszóteret dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője és Hegedűs Lászlóné, a község polgármestere avatták fel.

játszótér, avató, falunap, beruházás
Játszóteret avattak a kunbaracsi falunapon
Fotó: Szádik Angi

– Önkormányzatunk hatmillió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program LEADER keretéből a település első komplex játszóterének kialakítására, a kivitelezés költségeihez a község öt százalék önerővel járult hozzá. A szakemberek különféle hintákat, pókháló mászókát, csúszdavárat, kötélpályát telepítettek. A régi játékokból megmaradt a mászófal, a mérleghinta és a fából készült hajó. A létesítmény kiegészítő eszközeire, ivókút, pihenő padok, asztal és hulladékgyűjtők, valamint napelemes világítás, a Kunbaracsi Kulturális Egyesület nyújtott be támogatási kérelmet és nyert 1,6 millió forintos LEADER-es támogatást, melyek közösségi összefogással kerültek a helyükre. A játékok szakmai minősítése megtörtént – sorolta a beruházás részleteit Hegedűs Lászlóné.

A község polgármestere beszédében az elkészült és a folyamatban lévő beruházásokról is szót ejtett. – A terveknek megfelelően június elején befejeződik a faluház energetikai felújítása. A kivitelezésre a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 93 millió forintot költhet a község önkormányzata.

– A rendelkezésre álló keretből elkészül a külső hőszigetelés és a nyílászárók cseréje, helyükre kerültek a napelemek, kiépül a hőszivattyús fűtési rendszer. Huszonkétmillió forint összegű vidékfejlesztési támogatásból három tanya villamosítása valósult meg. Új műkő burkolatot kapott a polgármesteri hivatal előtti csobogó – tette hozzá Hegedűs Lászlóné polgármester, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik a fejlesztésekben részt vállaltak.

Az új létesítményt Néma Attila diakónus szentelte fel. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a kunbaracsi gyermekek boldogan vették birtokba az új játszóteret.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában