Program

2024.05.25. 16:15

Gyermeknap a Gemencben

Családi programok színes tárházával várják az érdeklődőket május utolsó vasárnapján, e hét végén a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Közponjába, Pörbölyön és az erdei vasút megállójában. Ezen a napon a kiállítások és a programok ingyenesen látogathatók, az erdei vasút a hétvégi menetrend szerint közlekedik. Az erdei vasúton a szokásos menetjegyekkel lehet utazni. A kiállítások 9 és 17 óra között látogathatók. Elsőként a Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas.

Rab Rita

Frigyes főherceg felújított pavilonjában berendezett kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést.

Happy,Kids,Play,Outdoor.,Children,Skipping,Rope,In,Sunny,Garden.
Gyermeknap a Gemencben
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Látható a Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben kiállítás, mely betekintést enged a Gemenci erdőt körülölelő vidék, a Sárköz néprajzába, a korábbi tulajdonos, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába. Megismerkedhetünk az ártér egyedülálló életközösségével, a jellemző állat- és növényfajokkal.

A gyermekek számára játék és kézműves foglalkozásokkal készülnek. Ezeken a programokon a részvétel ingyenes. Kovács Gábor muzsikus interaktív zenés bemutatója és hangszerkészítő foglalkozása délelőtt 9 órától veszi kezdetét. Lesz virtuális lövészet, vadászat lézerpuskával gyermekeknek és felnőtteknek, több délelőtti és délutáni időpontban, 10 órai kezdéssel. A kézműves foglalkozások folyamatosan zajlanak délelőtt 10-től délután 3 óráig. A kínálatban még szabadtéri ügyességi játékok egy órás erdei kirándulás lovasfogattal is szerepel. Közben helyi termékek – mézes csodák – vásárolhatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában