Program

2024.05.24. 13:00

Gasztroudvar lesz Soltszentimrén

Lágy vízibivaly krémsajtot, mikrokozmosz desszertet, kínai töltött tésztát, laskagombás nyúlkolbászt is kóstolhatnak mindazok, akik szombaton ellátogatnak a soltszentimrei gasztroudvarba. A tíz órakor kezdődő rendezvény, amellett, hogy a szakács mesterséget népszerűsíti, jótékonysági célt is szolgál.

Gulyás Sándor

– Ezer szállal kötődöm Soltszentimréhez, ahol felnőttem, itt van a családom, ennek okán nem volt kérdéses, hogy a szülőhelyem lesz a gasztorudvar helyszíne – mondta el hírportálunk érdeklődésére Balog Martin szakács, a Magyarok étele verseny tavalyi győztese.

gasztroudvar, rendezvény, Balog Martin
A gasztronómia olyan híd az emberek között, amit mással nem lehet pótolni – fogalmazott Balog Martin
Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvényen a több közismert hazai szakács mellett a kínai Ding Shu Tang is bemutatja tudását, aki kínai töltött tésztát és húsos batyut készít. Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza a 2023-as Szamos tányérdesszert megmérettetés első helyezettje mikrokozmosz desszerttel lepi meg az édességek kedvelőit. A szabadszállási Pető Mátyás, a Magyarok étele verseny idei ezüstérmese laskagombás nyúlkolbászt, míg Balog Martin, a rendezvény főszervezője lágy vízibivaly krémsajtot kínál.

– A szombati rendezvényen, ami előfutára az augusztusi nagy kiskunsági gasztoprogramnak, egyben jótékonysági célt is szolgál. Hiszem, hogy összefogással ismét nemes célt szolgálhatunk, mint két éve, amikor hidegtál rekordot állítottunk fel kollégáimmal Fülöpszálláson. Akkor, a kihelyezett becsületkasszába befolyó pénzt Szűcs Péter soltszentimrei mozgássérült javára ajánlottuk fel. A mostani rendezvény bevételét a Soltszentimrei Általános Iskoláért Közhasznú Alapítvány kapja – tette hozzá Balog Martin.

A főszervező a gasztroudvar megszervezésekor arra is ügyelt, hogy teret kapjanak a környékbeli előadók. A hangulatról az Asztalosné Városi Bernadett vezette kunszentmiklósi Dalos Pacsirták, Tóth Hajnalka, valamint DJ Tommy és DJ Jony gondoskodnak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában