Útinform

2024.05.25. 07:10

Forgalomkorlátozás lassíthatja a közlekedést Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

munkálat, forgalomkorlátozás, Bács-Kiskun
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az 5-ös főút kiskunfélegyházi szakaszán rendezik meg a Petőfi Emlékfutamot, emiatt a Dr. Holló Lajos utcát a Körösi utca és a Szentesi utca (112-113 kilométer) között lezárják. A verseny ideje alatt önkormányzati utakon lehet kerülni. A rendezvény 10:30-tól 13 óráig fog tartani.

Bács-Kiskun vármegyében Kiskunfélegyháza belterületén kerül megrendezésre a Kiskun Expo, emiatt lezárták az Izsáki utat a 42-es kilométernél. Kerülni önkormányzati utakon lehet vasárnap estig. 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- javítják a burkolatot az újhartyáni szakaszon. A 41-es és a 47-es kilométer között Budapest felé a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, Röszke felé pedig a külső és a leállósáv járható. A 44-es kilométernél lévő Újhartyán csomópont, korábban lezárt lehajtóágát viszont megnyitották.
- Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között is terelik a forgalmat szalagkorlát csere miatt. Mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad. 
- a Röszke felé vezető oldalon, a 108-as kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont felhajtó ágat aszfaltozzák, ezért azt lezárták. Kerülni a 102-es kilométernél a Kunszállás csomópontnál vagy a 114-es kilométernél a Kiskunfélegyháza-dél csomóponton keresztül lehet. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton,
- Soltvadkert határában a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A 36-os kilométernél szervizúton halad a forgalom. 
- 35-ös kilométernél, Soltvadkert határában félpályás lezárás mellett aszfaltoznak. (08.31-ig)
- szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton,
- Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmat építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.
- Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 451-es főúton, Gátér határában, a 10-es kilométernél a járda felújítási munkálatai miatt csak a fél útpálya járható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel, Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában