Választás

2024.05.23. 16:11

Bemutatta jelöltjeit Jánoshalmán a Fidesz–KDNP – galériával

Rab Zoltán 54 éves informatikus mérnököt, a Bács-Szakma Zrt. vezérigazgatóját jelöli polgármesternek Jánoshalmán a Fidesz–KDNP. A párt polgármesterjelöltjét és az önkormányzati képviselő-jelöltjeit szerda este mutatták be az Imre Zoltán Művelődési Központban tartott fórumon, ahol Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára és Bányai Gábor kormánybiztos, a térség egyéni (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselője volt a vendég.

Pozsgai Ákos

A Fidesz–KDNP olyan személyeket jelölt önkormányzati képviselőnek, akik mindannyian tisztességes, békés, becsületes, családszerető emberek, akik nem pártkatonák, hanem Jánoshalmáért akarnak tenni. A jelöltek között vannak gazdálkodók, vállalkozók, alkalmazottak és értelmiségiek. Az idősebbek tapasztalataiból és a fiatalok lendületéből kovácsolt egység garantálja a megújulást, az esélyek magragadását és a további fejlődést – hangoztatta Rab Zoltán polgármesterjelölt.     

fidesz-kdnp, jelölt, polgármester, választás
A képen balról felső sor: Zámbó Balázs, Szakál Lajos, Bányai Áron, Bodrogi Zsolt, alsó sor: Farkas László, Ötvös Tiborné, Rab Zoltán polgármester-jelölt, Kovács József, Madarász Attila       
Fotó: Pozsgai Ákos

Programismertetőjében kiemelt helyen szerepelt a helyi közbiztonság javítása az önkormányzat aktív részvételével. Ennek érdekében szeretnék felállítani a Jánoshalmi Városőrséget, amely megfelelő törvényi jogosultsággal rendelkezne, ennek keretében erősítenék meg a közterület-felügyeletet és egészítenék ki a mezőőrséggel. A közbiztonságot szolgálná a meglévők mellett további kétszáz térfigyelő kamera kihelyezése, főként a bűnözéssel fertőzött városrészekben, a kritikusabb helyeken pedig védett segélyhívó állomásokat telepítenének. A közbiztonság javításában a helyi rendőrőrs, valamint a város lakosságának közreműködését várják.

– Támogatunk minden olyan civil kezdeményezést, amely a város lakóinak biztonságát és nyugalmát szolgálják 

– mondta a polgármesterjelölt, aki kíméletlen harcot hirdetett a településen található úgynevezett drogtanyák felszámolása terén, amit azzal kezdenek, hogy adatbázisba rendezik az elhagyott, gondozatlan romos ingatlanokat és kötelezni fogják a tulajdonosokat az ilyen épültek lebontására, ahol rendszerint tanyáznak a drogfogyasztók.

Kiemelte, hogy tovább folytatnák az önkormányzat által már megkezdett közvilágítás fejlesztését, a LED-technológián alapuló beruházástól azt remélik, hogy ezzel sikerül csökkenteni a város villanyszámláját is, valamint a hibaelhárítás is egyszerűbbé válik.

Rab Zoltán szólt arról is, hogy rendeznék a helyi gyepmesteri telep sorsát, mert sok a kóborkutya a városban, valamint keményebben lépnének fel az hulladéklerakók felszámolása területén és minden esetben eljárásra számíthatnak az elkövetők, akik felderítésében továbbra is számítanak a civil mozgalmakra, önkéntesekre.

A polgármesterjelölt szólt arról, hogy természetbeni juttatásokkal szeretnék segíteni a támogatásra szoruló embereket, kiemelten a nyugdíjasokat. Szólt a helyi cigányság helyzetéről is, helyi roma stratégia kidolgozására van szükség, és támogatni fognak minden olyan kezdeményezést, ami a békés együttélést szolgálja, hogy mindenki megtalálja a számításait a városban. Beszélt az első házasok támogatásáról, a dolgozó családok gyermekvállalásának önkormányzati eszközökkel való támogatásáról és a tervezett további bölcsődei és óvodai fejlesztésekről, a közterületi infrastrukturális fejlesztésekről, valamint elindítanák az Okosváros programot, amely keretében olyan biztonsági telefonos alkalmazásokat jelentene, amivel hatékonyabbá tudják tenni az a város lakói és az önkormányzat közötti kapcsolattartást, ügyintézést és bejelentést. A Jánoshalma Kártya bevezetésével kiegészítő szolgáltatásokat biztosítanának a helyi lakosok számára.

A helyi gazdaságélénkítő programok között említette az iparterület további bővítését és fejlesztését, a tervezett M9-es autópálya csatlakozás adta lehetőségeket, amelynek köszönhetően Szeged, Szekszárd és Tompa irányába is jelentősen lerövidül majd az utazási idő. Szólt a helyi kezdő és mikro vállalkozások támogatásáról, valamint a helyi vállalkozók bevonásáról a gazdasági jellegű, a vállalkozói köröket érintő önkormányzati döntések bevonásába. Beszélt arról is, hogy szeretnék elérni, hogy legalább egy nemzetközi szintű kiskereskedelmi egység betelepüljön a városba.

Bányai Gábor fejlesztésekért felelős kormánybiztos, a térség egyéni országgyűlési képviselője rövid beszédében azt kérte a gazdasági élet helyi szereplőitől, bátrabban vegyenek részt a különböző pályázatokon, igyekezzenek megragadni minél több támogatási lehetőségeket.

A fórum második felében Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára tartott tájékoztatót az aktuális nemzetközi és biztonságpolitikai kérdésekről, kiemelve az Ukrajnában zajló háború hazánkra és a kárpátaljai magyarokra gyakorolt hatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában