Baja

2024.05.28. 13:15

Évfordulós nyílt napot tartottak a Honvédelmi Sportközpontban – galériával

Második alkalommal szerveztek családi napot a Honvédelmi Sportközpontban május 25-én. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Zsigó Róbert miniszter-helyettes, Bozó Tibor altábornagy, dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke, olimpiai és világbajnok, Kámánné dr. Bari Bernadett, a városrész jelenlegi képviselője, polgármesterjelölt.

Márton Anna

Az eseményre több mint ezer látogató érkezett.

családi nap, honvédelmi sportközpont, Zsigó Róbert, Kálmánné dr. Bari Bernadett
Évfordulós nyílt napot tartottak a Honvédelmi Sportközpontban
Fotó: Beküldött fotó

– Megtiszteltetés volt, hogy Zsigó Róbert és Bozó Tibor köszöntőt is mondott az eseményen. Bozó altábornagy úr kiemelte, hogy két év alatt nagyon nagyon sokan megfordultak a Honvédelmi Sportközpontban. Havonta 1200 látogató körül van az a létszám, aki itt, a központban látogatást tesz. Küzdősportban, íjászatban, légfegyveres, idéntől már éleslövészetben is , illetve lézeres lövészetben próbálhatják ki magukat az ide látogatók – mondta hírportálunknak Bócsa Barnabás szakmai referens.

A Honvédelmi Sportközpont születésnapjára nagyon sok színes programmal készültek a szervezők. A tavalyi évhez hasonlóan volt egy akadálypálya, ahol a látogatók kilenc pecsétet gyűjthettek össze. Aki összegyűjtötte mind a kilenc pecsétet, sorsoláson vehetett részt. Ajándékot és Decathlon-utalványt nyertek a szerencsés látogatók.

Meglepő volt, hogy nemcsak fiatalok vettek részt a programokon, az idősebbek is bekapcsolódtak az akadályversenybe. A lövészetben, az íjászatban jeleskedtek, és összegyűjtötték a megfelelő pontokat. Minden korosztály képviseltette magát. Közel négyszázan teljesítették a különböző akadályokat, állomásokat és gyűjtötték össze a pecséteket.

– Az ezer főt is meghaladta a látogatók száma. Borzasztó nagy öröm számunkra, hogy még a tavalyi óriási érdeklődést is sikerült túlszárnyalni. Honvédelmi eszközbemutatót láthattak, a Hódmezővásárhelyi M30-as dandár hozott aknavetőt. A bajai társszervezetek is képviseltették magukat: a rendőrség, a katasztrófavédelem. A kicsiknek volt légvár, arcfestés, a nagyobbaknak OCR-pálya, íjászat, légfegyveres- és lézerlövészet. Nem hiányzott a lézertech sem. Azt láttuk és tapasztaltuk, hogy a nap végén mindenki elégedetten távozott – hangsúlyozta Bócsa Barnabás.

Kámánné dr. Bari Bernadett közösségi oldalán közzétett bejegyzésében így ír a rendezvényről.

– A kormányzati forrásból megépült bajai sportközpont egy igazi közösségi tér, családoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek kínál sport- és szabadidős programokat. Az elmúlt két esztendő bebizonyította, hogy szükség volt erre a fejlesztésre, hiszen azóta is gyerekek százai tapasztalhatták meg a sport szeretetét, az erős közösségek erejét! Köszönöm a szervezőknek a tartalmas programokat, gratulálok a családi naphoz! Isten éltesse a bajai Honvédelmi Sportközpontot – fogalmazott a polgármesterjelölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában