Program

2024.05.23. 09:42

Bográcsolnak szombaton Izsákon

Negyedik alkalommal rendeznek marha-, és birkahúsfőzést Izsákon a Kolon-tó partján.

Barta Zsolt

Negyedik alkalommal rendezik meg Izsákon a Bográcsol a család című szabadtéri főzőversenyt a Kolon-tó partján szombaton. Idén is négy-négy kilogramm marha- vagy birkahúst igényelhettek az önkormányzattól azok a társaságok, akik beneveztek a rendezvényre. 

bogrács, Izsák, rendezvény
A rendezvényre több mint ezer embert várnak, 28 fokos melegre lehet az előrejelzések alapján számítani. Igaz esőt is jelez a meteorológia
Fotó: Barta Zsolt / illusztráció

Ahogy megtudtuk, eddig 79 csapat jelezte indulási szándékát. Egy csoport legalább négy fő alkot, de korábbi tapasztalataink szerint, egy-egy főzőhelynél akár egy tucat vendégre is készül majd a pörkölt. A tűzgyújtás 8-kor lesz szombaton, egy profi szakácsokból álló zsűri szemléli majd a pörkölteket. A versenyben a legjobb marha-, birkapörkölt készítői, illetve a legszebben díszített főzőhely kap elismerést. Az eredményhirdetés 14 órakor lesz. 

Majd ezt követi a Kolon Olimpia, amelyet az idén először rendeznek meg. Tetézi Attila szervező elmondta, hogy párok jelentkezését várják. Öt feladat lesz, de ezekről nem árult el semmit, mondta legyen ez meglepetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában