Virágos Balkonok

2024.05.28. 06:50

Kedden és szerdán is osztják még az ingyen balkon virágokat Kecskeméten – galériával

Kecskeméti Városvédő és Városszépítő Egyesület, valamint a Hírös Kertészek Egyesülete idén is megajándékozza gyönyörű balkon virágokkal a belvárosi panelházban élőket. Először hétfőn a Petőfi Sándor utca környékén élők vehették át a színpompás muskátlikat és egynyári virágokat.

Sebestyén Hajnalka

Több mint tíz éve zajlik a „Virágos Balkonok” akció Kecskeméten. A Kecskeméti Városvédő és Városszépítő Egyesület a Hírös Kertészek Egyesületével karöltve idén is mintegy 2000 tő balkon virágot oszt szét ingyenesen a belvárosi panelban élők között. Azzal a céllal, hogy szebbé tehessék otthonukat, és egyben Kecskemét belvárosát is. Idén is öt állomáson várták és várják a lakosságot, akik előzetesen a közös képviselőjüknél regisztráltak az akcióra.  

balkon virág, virágosztás, Kecskemét,
Balkon virágokat osztanak Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Az első állomás Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcai Szalagház mögötti zöld terület volt, ahol Király József, a Kecskeméti Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke és Gyenes István kertész, a Hírös Kertészek Egyesület tagja adta át az ajándék virágokat. Mindenki kettő muskátlit és kettő egynyári virágot kapott. 

Ezt követően hétfőn este a Lordok Házánál is osztottak virágokat. Kedden a Horváth Döme körút környékén élők, és a Szabadság tér 5. szám alatti társasház lakói, míg szerdán a Dobó krt. és Batthyányi utca társasház lakói vehetik majd át a szép növényeket.

Az egyesület előzetesen egyeztetett a belvárosi társasházak közös képviselőivel, akik felmérték az igényeket. Ennek kapcsán Seres Alíz, a Szalagház közös képviselője elmondta, minden évben nagyon örülnek ennek a jótékony akciónak, a lakók közül többen élnek a lehetőséggel. Összességében azt tapasztalja, hogy leginkább a középkorosztályú és az idősebb lakástulajdonosok jelentkeznek, akik szépen gondozzák is utána a virágokat. Társasházukban sok a fiatal és bérlő, ők kevésbé fogékonyak az ingyenes virágakcióra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában