Útinform

2024.04.18. 07:10

Itt dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Örkény és Lajosmizse között újabb munka kezdődött. A Röszke felé vezető oldalon aszfaltoznak, ezért a járműveket az 56-os és a 63-as kilométer között a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső és a leállósávon haladhatnak.

- Röszke felé a 108-as kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont kihajtó ágát, illetve a 166-os km-nél lévő Szeged-nyugat csomópont kihajtó ágát is lezárták. Mindkét esetben az eggyel későbbi csomóponton keresztül visszafordulva lehet kerülni. 
Az ellenőrző portált javítják Kecskemét közelében. A 71-es kilométernél Szeged felé lesz zárva a külső sáv 9.00 és 15.00 óra között.
Szintén Kecskemét térségében, de Budapest felé az elválasztó sávot kaszálják. A 77-es és a 66-os kilométer között mozgó terelés mellett a külső sávba terelik a járműveket. 
A burkolat hézagait öntik a Budapest irányába a Csengele közelében. A 132-130 kilométer között a külső sávban dolgoznak, 8-tól 17 óráig. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 51-es főúton, Dusnok térségében, a 140-es és a 142-es kilométer között, valamint Bátmonostor térségében, a 168-as és a 171-es kilométer között, árok és padkarendezés miatt, reggel fél 8-tól délután 3-ig félpályás lezárásra számítsanak.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkertnél, az 5-ös kilométernél lévő vasúti átjáróban felújítási munkát végeznek, emiatt van teljes lezárás. A forgalmat egy közeli szervizútra terelik. 
-Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
-Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat a helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 42-es és a 43-as kilométer között aszfaltoznak, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 
-Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél új csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

A 451-es főúton, Gátér határában, a 10-es kilométernél felújítási munka miatt csak a fél útpálya járható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel, Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában