Program

2024.04.05. 11:26

Ingyenes táncházba várják a kecskemétieket

Április 6-án 19:30-tól várja az érdeklődőket a Csipkefa táncház e havi eseménye, mely alkalom vendége Berecz András mesemondó lesz.

Orosz Fanni Flóra

Berecz András mesemondói, és kutatói-gyűjtői tevékenysége mellett mindenképpen meg kell említeni a népdalénekesi munkásságát is. A néptáncosok talán legismertebb albuma, a Fonó - Hateha! felvételén Agócs Gergellyel együtt fújja a legszebb erdélyi nótákat, de felsorolni is nehéz, hány együttes dallamjátékát díszítette gyönyörű énekével. 

táncház, program, tánc
Ingyenes táncházba várják a kecskemétieket
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A 19.30-kor kezdődő táncházat rögtön András meséivel kezdik, melyben felcsendülnek majd füzesi népdalok is. A szervezők pontos érkezést kérnek az érdeklődőktől, ugyanis András csak a táncház első felében tud velük tartani. Az est folyamán Hegedűs Máténak, és zenésztársainak köszönhetően füzesi, és teljes széki vonós táncrenddel készülnek, melyet a Csipkefa Zenekar moldvai és gyimesi táncrendekkel díszít majd. A belépés ingyenes, a kihelyezett korondi korsónál pedig hálásak az adományokért.

Időpont: április 6. 19:30-tól

Helyszín: ClicHè - A KözHely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában