Meleg időjárás

2024.04.16. 19:38

Elkezdik a szúnyogirtást Tiszakécskén

Az egyre melegebb tavaszi időjárásnak köszönhetően, valamint a Tisza magas vízállása miatt is megnövekedett a szúnyogok jelenléte a városban. Ezért Tiszakécske Város Önkormányzatának Városgondnoksága a jövő héten szerdától péntekig, április 17-én, 18-án és 19-én földi úton történő szúnyoggyérítést végez a városban – tájékoztatta hírportálunkat Tóth János, Tiszakécske polgármestere.

Lizik-Varga Katalin

Háromnapos szúnyoggyérítési akciót hajtanak végre a jövő hét második felében Tiszakécskén. Tóth János, a város polgármestere elmondta, hogy sokan jelezték az önkormányzat felé a szúnyogok megnövekedett jelenlétét, ezért döntöttek úgy, hogy már most, kora tavasszal elkezdik az egyébként már évek óta megszokott ütemben zajló szúnyoggyérítést a településen. 

szúnyogírtás, akció, önkormányzat
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A városvezető hangsúlyozta, hogy a szúnyogok tömeges megjelenését követően minden évben kéthetente végeznek szúnyoggyérítést városukban, ugyanis mint mondta, a településen élők és a városban pihenő turisták jó közérzete fontos számukra.

A település vezetője hozzátette: az elmúlt évekhez hasonlóan a gyérítést – az országos katasztrófavédelmi gyérítéstől függetlenül – a város saját forrásból finanszírozza, és rendszeresen végzi majd a jövőben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában