Nagyszabású esemény

2024.04.20. 20:20

Szenior örömtáncosokkal telt meg a félegyházi sportcsarnok – galériával, videóval

Szinte tapintható volt az öröm, a jókedv és a pozitív energia az első Duna-Tisza Közi Szenior Örömtánc találkozón, melynek a kiskunfélegyházi Constantinum sportcsarnoka adott otthont szombaton. A nagyszabású eseményen mintegy ötszázan táncoltak együtt. Kocsisné Móczár Julianna, félegyházi örömtánc-oktató meghívására Bács-Kiskun, Békés és Pest vármegyékből több mint negyven település szenior örömtáncosai érkeztek a városba.

Vajda Piroska

A résztvevők száma is azt mutatja, hogy egyre népszerűbb a szenior örömtánc hazánkban. Kiskunfélegyházán Kocsisné Móczár Julianna kezdeményezésére indultak el az első örömtánc foglalkozások, majd a környező településeken is indított csoportokat. Ezek mind sikeresen működnek, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. A résztvevők ugyanis tudják, hogy ez a könnyed mozgásforma hozzájárul testi-lelki egészségük megőrzéséhez.

örömtánc, rendezvény, sportcsarnok
A nagyszabású eseményen mintegy ötszázan táncoltak együtt
Fotó: Vajda Piroska

Bizonyított tény, hogy a rendszeresen végzett szenior örömtánc jelentősen késlelteti a demencia folyamatát és az Alzheimer-kór kialakulását. A foglalkozások amellett, hogy örömet okoznak, átmozgatják a táncosok testét és kitűnő agytorna is egyben. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában