Kecskemét

2024.04.02. 14:38

Spanyol kórusfesztiválra utazott az Aurin Leánykar

Hosszú tartalmas tavaszi szünetre készülnek a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykarának tagjai. Spanyolországban énekelnek a rangos nemzetközi kórusfesztiválon.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Kodály Iskola 38 ifjú énekese és kísérőik április 2-án indultak el a Katalóniai Nemzetközi Húsvéti Kórusfesztiválra, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Spanyolországban, a Costa Brava Maresme régióban – tudtuk meg Durányik László karnagytól. A Húsvét utáni hétvégén tartják a fesztivált, tökéletes lezárásaként a spanyolországi nagyheti ünnepségeknek, melyek a legnépszerűbbek közé tartoznak szerte a világon.

Aurin Leánykar, Spanyolország, kórusfesztivál
Aurin Leánykar
Fotó: Beküldött fotó

2024. április 5. és 7. között három helyi, katalóniai kórus mellett hét másik európai ország nyolc kórusa lép fel. A fesztiválon a résztvevő kórusok találkoznak, és megosztják egymással kulturális értékeiket, bemutatják országuk hagyományait. Természetesen marad idő Barcelona nevezetességeinek megtekintésére is, például Montserrat-ra, vagy a régió gyönyörű barokk templomaira, ahol fellépnek.

A leánykar Durányik László vezényletével három alkalommal áll közönség elé. Repertoárjukban főként magyar szerzők – Kodály Zoltán, Karai József, Kocsár Miklós, Orbán György, Tóth Péter – egyházzenei művei szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában