Kecskemét

2024.04.12. 17:51

Az ország legjobb kismatematikusait díjazták – galériával

A Varga Tamás Matematikaverseny eredményhirdetését, azt követően pedig a Zrínyi Ilona matematikaverseny döntőjének megnyitóját rendezte meg a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (Mategye) péntek délután a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Horváth Péter

Csordás Péter, a Zrínyi verseny szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a Varga Tamás Matematikaverseny egy kifejtős feladatokból álló háromfordulós matematikai megmérettetés a hetedik-nyolcadikosoknak. Az 1981 óta megrendezett verseny idei első fordulóján közel 1900 tanuló vett részt, közülük 993-an jutottak a második fordulóba, és a harmadik forduló után 41 tanulót díjaztak.

Zrínyi matekverseny, díjazás, Varga Tamás
A verseny idei első fordulóján közel 1900 tanuló vett részt
Fotó: Horváth Péter

A jubileumi, 35. alkalommal megrendezett Zrínyi Ilona országszerte verseny az ország legnagyobb egy tantárgyas tanulmányi versenye, melyen több mint 50 ezer diák vett részt a kisiskolástól a középiskolás korcsoportig – mondta el Csordás Péter. Közel fele jutott be a második fordulóba, és a harmadik fordulót, a kecskeméti döntőt a legjobb 760 tanuló kezdheti el. A tulajdonképpeni verseny szombaton lesz, az eredményhirdetést és díjátadót pedig vasárnap rendezik meg az iskolában. Szombaton a kicsiknek egy óra, az 5–6. osztályosoknak 75 perc, míg a 7–12 osztályos tanulóknak 90 perc áll rendelkezésre, hogy megoldják a kihívást jelentő feladatokat. A kicsiknek 25, a nagyoknak pedig 30 feleletválasztós feladatot kell helyesen megoldani a versenyen. Feladatonként öt válaszlehetőség közül kell kiválasztani a megfelelőt, természetesen sok számolás eredményeként. A szombati döntőn az ország legjobbjait választják ki és díjazzák a vasárnapi eredményhirdetésen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában