Kalocsa

2024.04.13. 17:28

Indulhat a Lurkópalota 550 milliós bővítése

A városházán írta alá az óvoda bővítésének kivitelezési szerződését dr. Filvig Géza polgármester és Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető igazgatója. A nyílt közbeszerzési eljárásra tizenegy érvényes ajánlat érkezett, ebből a legkedvezőbbet a kalocsai székhelyű vállalkozás adta.

Zsiga Ferenc
Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Filvig Géza polgármester
Fotó: Zsiga Ferenc

A csütörtökön ünnepélyes szerződéskötés alkalmával Filvig Géza a város fejlődését tekintve örömtelinek nevezte az eseményt és a napot. Mint felidézte, az önkormányzat a 2020. év eleje óta az óvoda további fejlesztésén dolgozik. A Lurkópalotának nevezett Petőfi Sándor utcai 75 fős óvoda további 75 férőhellyel történő bővítése a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő TOP Plusz, 550 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósulhat meg. A beruházás keretében három óvodai csoportszoba a hozzájuk kapcsolódó vizesblokkokkal, egy tornaszoba, a kiszolgáló gépészeti helyiség, egy felnőtt vizesblokk és egy nevelői pihenő kerül kialakításra. Az új óvodai szárny külső megjelenésében is a már meglévő óvodához lesz hasonló, az új épületben elhelyezett gyermekek is a már meglévő játszóudvart használják majd. 

A polgármester szólt arról is, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásra az ország egész területéről 11 érvényes ajánlat érkezett. Filvig Géza örömét fejezte ki, hogy a helyi Generál Építőipari Kft. nyerte el a kivitelezésre kiírt pályázatot, amely szerinte garancia arra, hogy a fejlesztés jó minőségben valósul meg.

 

Szabó László, a Generál Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes aláírás előtt elmondta: az utóbbi egy-két évben egyre gyakoribb, hogy a szűkülő lehetőségek miatt mind többen pályáznak egy-egy kivitelezői munkára. A cégvezető ígéretet tett arra, hogy a hamarosan kezdődő óvodaépítés során szorosan együttműködnek az önkormányzattal és határidőre, legkésőbb 2025. június végég magas minőségben elvégezik a szerződésben részletesen körülírt munkálatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában