Díjkiosztó

2024.04.11. 14:39

Amatőr tollforgatókat jutalmazott az irodalmi alapítvány Félegyházán – galériával

A városalapító elődök, a templomépítő Krizsanóczy János, Petőfi Sándor, Móra Ferenc, Boldog Gizella, a szülőváros és a szerelem témákban íródtak elsősorban azok a díjnyertes versek és novellák, amelyek a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány idei pályázatára érkeztek. A díjkiosztó ünnepséget a magyar költészet napja előtt tisztelegve szerdán a városi könyvtárban tartották. Az eseményt Lizik-Varga Katica, a Credo együttes énekesének műsora tette még ünnepélyesebbé.

Vajda Piroska

Kiskunfélegyháza városi rangra emelkedésének 250. évfordulója alkalmából Félegyházi emlékek címmel hirdette meg idei pályázatát a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány. A civil szervezetet több mint húsz évvel ezelőtt Apró Ferenc hozta létre, azzal a céllal, hogy minél több embert motiváljon, támogasson abban, hogy tollat ragadjon, verset vagy novellát írjon. Az idei pályázatra 21 amatőr tollforgató 23 művet adott be. Ezek közül a kuratórium tagjai – Fekete Aliz, Forgóné Szász Anikó, Mayer Tamásné, Mindák József, Rácz Szabó Zoltán – választották ki a díjazott műveket. 

novella, irodalom, díjkiosztó
Amatőr tollforgatókat jutalmazott az irodalmi alapítvány Félegyházán
Fotó: Vajda Piroska

Vers kategóriában első helyezett lett Baranya Imre (Kecskemét) Itt állok csak… című művével. Második helyen végzett Praczu Mihályné Sánta Hevér Nóra (Kiskunfélegyháza) Szívemnek közepe Félegyháza című versével. Harmadik lett F. Juhász Zoltán (Kiskunfélegyháza) Félegyháza című írásával. 

Ifjúsági különdíjat kapott Török Zorán, Csókás József, Jámbor Levente (Tiszaalpár) a Himnusz Boldog Gizella királynéhoz című versért. Szintén Ifjúsági különdíjat vehetett át Rácz-Szabó Alexandra (Kiskunfélegyháza) Minden vers és regény hipotézise című művéért. Junior különdíjat kapott Horváth-Papp Dóra (Kiskunfélegyháza) Fényben öregedő város című verséért. 

Próza kategóriában első helyezett lett Kasztel Antal  (Petőfiszállás) Jászkunok című novellájával. Második helyen végzett Könyves Mirjam, (Kiskunfélegyháza) Két félegyházi lélek című novellájával. Harmadik lett Harkai Bernadett (Kiskunfélegyháza) A titokzatos vendég című írásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában