Képzés

2024.04.16. 20:31

A következő tanévtől lovas honvéd kadétokat képeznek Halason

Lovas honvéd kadét képzés indul Kiskunhalason – számolt be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Pozsgai Ákos

A hadügyi tárca vezetője néhány nappal ezelőtt a Kiskunhalasi Szakképző Centrum Dékáni Árpád Technikumban vett részt Bács-Kiskun vármegye nyolc kadét iskolájából érkező több mint 150 területvédelmi tartalékos szerződésének ünnepélyes aláírásán, ahol hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédségben egy korszakváltás zajlik, amely a haderőfejlesztési program keretében 2015-2016 környékén indult el és amely az elmúlt két évben felgyorsult.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Halasra látogatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf (jobbról)
Fotó: Sztaniszlav Horvath

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: Magyarországnak nagy szüksége van a magyar családok és az egész magyar társadalom aktív támogatására ahhoz a feladathoz, ami mindannyiunk előtt áll, hiszen a szomszédunkban dúló háború miatt lényegesen romlott az ország biztonsági helyzete az elmúlt két évben.

A honvédelmi miniszter rövid látogatást tett Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban is. – "A lovaglás tartást ad és csapatmunkára tanít. Ezek a Magyar Honvédség legfontosabb értékeinek egyikei. A következő tanév után elindítjuk a „Lovas Honvéd” képzést, amellyel a Nádasdy Ferenc Huszárosztály és a Tartalékos Huszár századok utánpótlása is biztosítható lesz, erősítve ezzel védelmi képességeinket" – írta közösségi oldalán a látogatás után a Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában