Földes László

2024.04.17. 21:04

Hobo ismét fellépett Ballószögön

Földes László bluesénekes, ismertebb nevén Hobo, Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóestje hatalmas sikert aratott kedden a ballószögi Faluházban.

Sebestyén Hajnalka

Nagy Gabriella művelődésszervező elmondta: a költészet napjához időzítették a programot, amely a Déryné Program támogatásával valósult meg, az eseményen térítésmentesen vehettek részt a ballószögiek. Az érdeklődés óriási volt: megtelt a Faluház, sőt ennyi széket talán még sosem helyeztek el az előadó térben. Az est már bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és most már a ballószögiek is részesévé válhattak.

Földes László, Hobo előadás, Ballószög
Földes László bluesénekessel, vagyis Hoboval találkozhattak a érdeklődők Ballószögön
Fotó: Beküldött fotó

A szakember idézte Hobo szavait: „József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és tovább gondolkodásra késztessem a nézőt”. 

Hozzátette: szenvedéllyel, alázattal keltek életre a József Attila versek Hobo előadásában hol prózában, hol zenei kísérettel. Nem csupán egy művészeti élmény volt, a nézők varázs alá kerülte, József Attila – a költészet – Hobo közös, szívbemarkoló világába.

Végül megjegyezte Hobo kedvesen fogalmazott ballószögiekről és a Faluházról is: „olyan szép ez a hely, hogy elfelejteni nem lehet.” Az est végén aki szeretett volt szót válthatott Hobóval.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában