Előadás

2024.04.14. 14:16

Felejthetetlen utazás és finom ételek: Ginter Gábor mesélt Portugáliáról Kecskeméten

Pénteken Ginter Gábor tartott előadást az európai szárazföld legdélnyugatibb pontjáról, azaz Portugáliáról. Az ismeretterjesztő előadásnak a Széchenyi István Közösségi Ház adott otthont Kecskeméten.

Orosz Fanni Flóra

A Rota Vicentina egy 220 kilométer hosszú útvonal az Atlanti-óceán délnyugati partján, Alentejo és Algarve körzeteken keresztül vezet. Az útvonal technikailag nem nehéz, szakaszai többnyire sík terepen haladnak. Drámai sziklás táj a Halászok útja mentén; hatalmas homokos strandok; a tengerparton fészkelő fehér gólyák; a 15. századi felfedezések korának helyszínei és Hajós Henrik története; arab korabeli várak; barátságos halászfalvak és portugál vendégszeretet. Erről mind-mind mesélt a kalandvágyó előadó, Ginter Gábor, akitől azt is megtudhattuk, hogy Portugáliában kimondottan egyszerűen lehet tájékozódni, hiszen minden elágazást táblával jeleznek, így szinte lehetetlen eltévedni. Neki mégis sikerült – tette hozzá nevetve. Az ételek kifogástalanok, a látvány felejthetetlen volt. Hatalmas lelkesedéssel biztatta a közönséget is a világjárásra.

 Ginter Gábor, előadás,
 Ginter Gábor tartott előadást Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában