Diákszínjátszó csoportok

2024.04.14. 14:37

Színészpalántákkal telt meg a Kecskeméti Ifjúsági Otthon – galériával, videóval

A kecskeméti diákszínjátszó csoportok új előadásukat hagyományosan idén is a Tavaszi Fesztivál keretében mutatták be.

Orosz Fanni Flóra

Kecskeméten a diákszínjátszásnak több évtizedes a hagyománya, színvonalas műhelymunka, fesztiválokon való szereplések, nyári alkotótáborok tették vidéki művészetpedagógiai bázissá Kecskemét városát. Szombaton fiatal tehetségek hódították meg az Ifjúsági Otthont, hiszen a Tavaszi Fesztivál zárásaként idén is megrendezték a Diákszínházi Napot.

diákok, színészet, tavaszi fesztivál
Fiatal színészek hódították meg az Ifjúsági Otthont
Fotó: Orosz Fanni

Az egész napos program egy közös hangolódással kezdődött, ahol jégtörő játékokkal melegítettek be a szereplésre. A játékok nem csak a hangulatot oldották, de a színjátszók közötti köteléket és kapcsolódást is erősítették, hiszen amellett, hogy vicces feladatokat oldottak meg közösen, koncentrálniuk is kellett egymásra. A nyitott színjátszó tréningeket követően workshopokon vehettek részt a növendékek. Választhatták a Fedezd fel a színészt önmagadban! című színészmesterség tréninget, amit Varga Levente János a Kaposvári Egyetem Színművészeti karának végzős színész hallgatója vezetett, vagy az Üzenetek szavak nélkül című foglalkozást, ahol a mozgásszínház kommunikációja állt középpontban, melyet Hojsza Henrietta, koreográfus, fizikai színházi rendező koordinált.

Délután az Ifjú Morbid színpad és a kadások színjátszó kör bemutató előadásai következtek, majd közös improvizációs színházzal zárták a napot.

A fiatalok elárulták, hogy a színészi ambíciók mellett élvezik, hogy egy csapathoz, sőt már inkább családhoz tartozhatnak, amiről tudják, hogy hátországként áll mögöttük a vidám és nehezebb pillanatoknál is.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában