Fellépés

2024.04.02. 16:45

Ballószögi Kincsecskék: Érdemes már 3-4 évesen néptáncra járniuk a gyerekeknek

A Ballószögi Kincsecskék Néptáncegyüttes ismét sikerrel tartotta meg a hagyományőrző húsvéti locsolkodást. A lányok népviseletben fogadták a fiúkat, énekeltek, táncoltak, ahogyan tettek ezt régen elődeink is.

Sebestyén Hajnalka

Talán nem sokan tudják a Ballószögi Kincsecskék Néptáncegyüttesről, de egészen apró, fiatal táncosaik is vannak. Legutóbb a ballószögi Faluházban, a Húsvétra hangoló rendezvényen lépett fel az 1-2. osztályosokból álló tánccsoport. A 6-8 éves gyerekek gyönyörűen táncoltak, kiskunsági táncokat láthatott tőlük a közönség.

néptánc, Ballószögi Kincsecskék, fellépés, húsvét
Már a legkisebbek is gyönyörűen néptáncolnak
Fotó: Menyhárt Sándor

A többségük 3-4 évesen kezdett el táncolni Trencsényi-Csiha Tímeánál, a Kincsecskék vezetőjénél. Sőt, néhányan már egészen pici korban belekóstoltak a tánc világába, hiszen már baba-mama táncos és mondókás foglalkozásra is vitték őket. Ott csöppentek bele ebbe a vidám, hagyományokat éltető néptáncos közösség életébe.

Trencsényi-Csiha Tímea elmondta: 3-4 évesen már megmutatkozik a zenei-táncos tehetsége egy gyermeknek, így érdemes ebben a korban kipróbálniuk a néptáncot, mely később nagyon sok pozitívumot ad hozzá az életükhöz, a mindennapjaikhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában