Útinform

2024.03.22. 07:10

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat pénteken Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

útinform, munkálat Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- a főváros felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 35-ös és a 33-as kilométer között a külső sávot elkerítik, javítják a burkolatot. (9.00-16.00 között)
- a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között burkolatfelújítási munkák kezdődtek. A  47-es és az 53-as kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik. Fontos tudni, hogy a munka kapcsán az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópont lehajtóágát is lezárták. 
Kerülni személygépkocsival a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán továbbhaladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.
- Röszke felé, Lajosmizse térségében burkolati jeleket festenek fel, a 67-es és a 73-as kilométer között sávzárásra kell számítani 8.00 és 13.00 között.
- Kecskemét-dél csomópont közelében, a főváros felé vezető oldalon a 91-es kilométernél hídfenntartási munkákat végeznek, 7.45-től a belső sávot lezárják. (10.00-ig) 
- Napközben fenntartási munkákat végeznek Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. Röszke felé a 103-as és a 114-es kilométer között dolgoznak, a belső sávot kerítik el szakaszosan, (10.30-14.30) majd déltől a főváros felé a 105-ös és a 100-as kilométer között burkolati jeleket festenek fel, itt a külső sávot zárják le. (12.00-15.00)
- Szeged térségében, az országhatár felé a belső elválasztó sövényt vágják, mozgó tereléssel a belső sávban haladnak a munkagépek. (163-166 km, 7.45-től 10.00-ig)
 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton
- Kecskemét kivezető szakaszán, az 1-es kilométernél körforgalom építés miatt Solt felé egy sávot lezárták. 
- Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös kilométernél augusztus végéig a forgalmat helyben kiépített, ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton,
- Akasztó térségében hídfenntartási munkákat végeznek a 16-os és a 21-es kilométer között. Az aktuális munkaterületnél a fél útpályát lezárják.
- Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es kilométer közelében lezárták a vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart.

Az 54-es főúton
- fakivágás és növényzetgondozás miatt kell félpályás korlátozásra számítani napközben, Császártöltéstől északra, a 68-as és a 71-es kilométer között, valamint Nemesnádudvar és Sükösd, a 89-es és a 90-es kilométer között. 
- Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között kerékpárutat építenek, a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában