Közlekedés

2024.03.10. 07:23

Útinform: ezeken a helyeken lassabb lesz a forgalom Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan.

útinform, közúti munkálatok, közlekedés
Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Lajosmizse térségében a 68-as és a 63-as kilométer között az elválasztó sávban fix munkavégzés miatt a belső sávot lezárták. A forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak, a fél útpályát lezárták. 

A 44-es főúton, Nyárlőrincnél a 17-es kilométernél, a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. 8.00 órától 17.00 óráig, több alkalommal 5-10 percre a forgalmat megállíthatják.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert belterületén, a 40-es kilométernél csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 
– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Az 55-ös főúton, Felsőszentiván térségében, a 83-as és a 85-ös kilométer között csatornáznak, mindkét irányban felbontották a burkolatot, útszűkületen kell áthajtani. 

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek, félpályás lezárás van érvényben. 

Kamionstop:

A kamiontilalom 22.00 óráig van még érvényben.
Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában