Közlekedés

2024.03.28. 08:16

Útinform: itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Több helyen is javítják az utakat Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között burkolatfelújítási munka miatt, a 47-es és az 53-as kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik. A munkavégzéssel párhuzamosan az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópont lehajtóágát is lezárták. Kerülni személygépkocsival a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé kell kerülőt tenni.

– Újabb terelést építenek ki Lajosmizse és Kecskemét között. Napközben a 66-os és a 74-es kilométer között mindkét oldalon váltakozó sávlezárás mellett dolgoznak, ami torlódást okozhat.

– Budapest felé, a Petőfiszállás pihenőhely után javítják a burkolatot. A 120-as és a 119-es kilométer között soroljanak a belső sávba!

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják

Az 54-es főúton, Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A következő kamionstop az ünnepi hosszú hétvégén március 28-án csütörtökön 22 órától, március 29-én pénteken 22 óráig, valamint március 30-án szombaton 22 órától, április 1-jén hétfőn 22 óráig lesz érvényben.

Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában