Arany János Művelődési Központ

2024.03.15. 16:55

Ünnepi műsort rendeztek Tiszakécskén – galériával

Mondjátok csak, mi a haza címmel rendeztek ünnepi műsort az Arany János Művelődési Központban Tiszakécskén. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke tiszteletére rendezett ünnepen Varga Balázs, a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának a vezetője mondott beszédet.

Lizik-Varga Katalin

Az igazgató hangsúlyozta: a forradalom és az azt követő szabadságharc résztvevői nem szuperhősök és nem is szentek, hanem hozzánk hasonlóan hétköznapi emberek. Mint mondta, életpéldáikkal, történeteikkel megmutatják kik voltunk, vagyunk és lehetünk, nehézségeik ellenére is kötelességüknek tartották a haza szolgálatát. 

IMG_4878
  Mondjátok csak, mi a haza címmel rendeztek ünnepi műsort az Arany János Művelődési Központban Tiszakécskén. 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Hozzátette: tőlünk ma senki nem kéri, hogy életünket adjuk a hazáért, nekünk nem kell fegyvert fognunk azért, hogy megvédjük a szabadságunkat, nekünk egy másféle harcot kell megvívnunk: folyamatosan szót kell emelnünk érdekeinkért, a közéletben a magénéletben és nekünk a hétköznapokban kell megvívnunk a saját forradalmunkat. Az igazgató végül összefogásra és egyetértésre biztatta a jelenlévőket.

Az ünnepi gondolatokat követően a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának a diákjai, azok szülei és pedagógusai álltak a színpadra. Zenés-verses műsoruk igazán meghatotta a közönséget, akik végül állva tapsoltak ráadásért. A megemlékezés végén Tóth János polgármester virággal köszönte meg a felkészítő pedagógusok – Tóth Gézáné Hajagos Mária, Zámbori Mariann és Varga Balázs – munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában