Beruházás

2024.03.12. 07:00

Tornacsarnok épül Kunszálláson

A vármegyei TOP Plusz Program sikeres pályázatának köszönhetően valósulhat meg a település történetének eddigi legnagyobb beruházása, a falu új tornacsarnoka, melyhez 237 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat – adta hírül közösségi oldalán Almási Roland Márk, polgármester.

Vajda Piroska

Talán nem túlzás, azt mondani, hogy több évtizedes álom Kunszálláson egy tornacsarnok, mely kiválthatja és a helyébe léphet a jelenlegi iskolai tornaszobának. Célunk azonban, hogy túllépve a szimpla iskolai használaton, az egész települést kiszolgáló sportlétesítmény megvalósítása. 

tornacsarnok, beruházás,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A minél teljesebb kihasználhatóság, hogy a létesítmény alkalmas legyen kisebb sportversenyek, rendezvények lebonyolítására, valamint helyet adjon a különböző délutáni, esti edzéseknek, sportfoglalkozásoknak – írja közleményében a polgármester. Arról is beszámol, hogy az elmúlt években gyarapodott a gyermekek száma településen, az intézmények közel teljes kapacitással működnek, ezért a tornacsarnok létjogosultsága nem kérdéses. Mindent megtesznek azért, hogy a fiatal generáció minél többet mozogjon és minél egészségesebben nőjön fel.

A beruházást a jelenleg használaton kívüli teniszpálya helyén valósítják meg. Az épület teljes alapterülete több mint 600 négyzetméteres lesz, melyből a tornacsarnok 450 négyzetméter, ez egy a szabványos kézilabda pálya mérete. A kiszolgáló épületrész pedig 160 négyzetméter, melyben előtér akadálymentes mosdóval, férfi és női öltöző saját vizesblokkokkal, orvosi szoba, szertár, gépészeti helyiség és külön takarítószeres raktár épül – olvasható a közleményben.  

Almási Roland Márk beszámolójában azt is írja, hogy jelenleg az épület engedélyezésénél tart a beruházás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában