Kampánynap

2024.03.26. 20:21

Talajszelvényből vettek mintát Halason: hasznos információk szakemberektől laikusoknak – galériával

A Magyar Talajtani Társaság országos figyelemfelkeltő kampánynapot tartott és nyilvános talajszelvény-elemzést szervezet. A programsorozathoz a kiskunhalasi székhelyű Agrárágazat is csatlakozott, az eseményt a Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége is támogatta.

Pozsgai Ákos

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a termőtalajaink állapotára és fontosságára. A társaság talajtanos szakemberei a kampányba bekapcsolódó az országban közel negyven helyszínen – köztük Kiskunhalason is – talajszelvényt ástak ki és mintákat vettek, azokat elemezték, hogy mi mindent mesélnek a talajról, annak működéséről. A program kiemelt célja volt, hogy élményszerű módon, szakemberektől kapjanak laikusok, érdeklődők olyan információt a talajról, ami ráirányítja a figyelmet annak fontosságára.

talajvizsgálat, kampány, talajszelvény
Talajszelvényből vettek mintát Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Talajtani Társaság igyekezett minél szélesebb társadalmi kört aktivizálni a programra, ezért különböző cégek, szakirányú oktatási intézményeket, kertbarátokat, erdőjárókat, lakóközösségek, szakigazgatási intézetek és mezőgazdasági termelők, gazdaságok képviselőit hívták meg a kampánynyitó eseményre, ahol a többek között Dr. Pénzes Éva ügyvezető, Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége képviseletében, valamint Kovács Károly, a Miskolci Egyetem geográfus, tudományos munkatársa tartott előadást a témában, majd válaszoltak a felmerülő kérdésekre is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában