Baja

2024.03.03. 16:00

A szeretetnyelvekről és az önbecsülésről is szó lesz a Bácskai Kultúrpalotában

Önbecsülésről, önismeretről, a szeretetnyelvekről, a kapcsolatteremtési képességünk fejlesztéséről beszél előadásában Hurton Mária március 5-én, kedden 17 órakor Baján a Bácskai Kultúrpalotában.

Rab Rita

– Az emberek többsége teljesen természetesnek tartja, hogy minden géphez használati útmutatót, kezelési utasítást kap. Észreveszi és reklamál ha nem kapta meg. Ezen írások mindegyike tartalmazza a következő mondatot: a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra és idő előtti tönkremenésre nincs jótállás! Senki nem reklamál azonban, hogy házasságkötéskor a párjához, gyermeke születésekor pedig a gyerekhez nem kap „használati útmutatót”, sőt neki magának sem adtak a szülei kamaszkorában önmagához. Hát ha nem is tudjuk, hogyan és miként működünk, akkor hogy is tudnánk rendeltetésszerűen működtetni életünket-kapcsolatainkat? Csoda-e, ha annyi ember és annyi kapcsolat idő előtt tönkremegy, elhasználódik, többségében javíthatatlanul? Vajon van-e erre orvosság? Létezik-e az emberekre vonatkozó használati útmutató? – mondja az előadó. 

előadás, önismeret, szeretetnyelv,kapcsolatteremtés
Személyes kérdéseket is feltehetnek a résztvevők az előadáson
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Előadásában arról is beszélni fog, hogy ha tudjuk milyen érzelmi szükségleteink vannak nekünk és másoknak, akkor lehetőségünk van azokat kielégíteni. Ha ismerjük társaink szeretetnyelvét, akkor olyan módon tudjuk kifejezni szeretetünket, hogy azt megértsék.. Ha tudjuk mire vagyunk a legalkalmasabbak, melyek az erősségeink, akkor ezeket tudatosan fejleszthetjük, ha tudjuk melyek a gyengeségeink (és beismerjük hogy vannak) eredményesen leküzdhetjük őket. Mindezek eredménye pedig az egészséges önbecsülés lesz. Fontos továbbá a személyiségtípusok ismerete, mert ez elégedett, kiegyensúlyozott, boldog emberré tehet bennünket. S ki ne vágyna erre? – teszi fel a kérdést Hurton Mária, aki az előadás végén interaktív módon válaszol a hallgatóság kérdéseire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában