Környezetvédelem

2024.03.23. 15:11

Közösen tisztították meg Marispusztát – galériával

Brutális mennyiségű szemetet szedtek össze az önkéntesek szombaton a majsai határban.

Tapodi Kálmán

Az akció egyik főszervezője, Nagyapáti Oszkár február közepén már egy utánfutónyi szemetet összegyűjtött Marispuszta és Csengele határútja mentén, most pedig a helyi Petőfi Vadásztársasággal együttműködve hirdettek önkéntes szemétszedést. 

szemétszedés, önkéntesek, Marispuszta
Közösen tisztították meg Marispusztát 
Fotó: Tapodi Kálmán

A városszéli ökotanyán gyülekező segítőket Baranyi Bertold vadászmester köszöntötte és örömmel állapította meg, hogy nagyon sokan érkeztek a szemétszedésre. A felnőttek mellett, sok gyermek is megtapasztalhatta, hogy mennyi felelőtlen ember van, akik szándékosan szennyezik a környezetet. A vadászok jól ismerik az illegális szemétlerakóhelyeket, de a környezetvédők mintha szélmalomharcot folytatnának a szemetelőkkel. 

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék mezsgyéin alig tettek meg pár métert az önkéntesek, pillanatok alatt megteltek szeméttel a zsákok. A háztartási hulladéktól kezdve, a befőttes- és italosüvegeken keresztül, rengeteg sörös és energiaitalos fémdoboz, autógumik, sőt meg nejlonba rakott állattetemek is hevertek az utak mentén. 

A „Tisztítsuk meg együtt Marispusztát!” akcióra több mint hatvanan jelentkeztek. A résztvevők számára a szemészedéshez szükséges eszközöket (zsákot, kesztyűt, láthatósági mellényt) a kiskunmajsai Városgazdálkodási Intézmény biztosította. A marispusztai határtakarításból visszatérő segítőket egy gulyásebéddel várták az ökotanyán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában