Múltidézés

2024.03.03. 15:30

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2003 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Hármas ünnep

Ágasegyházáról Kozma Ilona ezzel a fényképpel szeretné meglepni szüleit egy hármas ünnep alkalmából. Az édesapa, Kozma József 80. születésnapját, az édesanya, Kozma Józsefné Rigó Ilona 73. születésnapját ünnepli. Mindezek mellett az 54. házassági évfordulójukat is a napokban tartják meg. A házaspárt két gyermek és négy unoka szeretete veszi körül. A hármas ünnep alkalmából jó egészségben, szeretetben köszöntik őket. 

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Sutulás 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár újabb fényképpel kedveskedne az ágasi nosztalgiázóknak. Az 1970-es években készült fotó egy szőlőpréselést örökített meg a Hauck családnál. A sutulás jó hangulatban zajlott.

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Gyerekek

Páhiról Andrássy Gyula egy régi felvételt mutatna be a családi albumból. A fotón elől Tamás fiúk látható. Olvasónk nagyon szeret a régi fotókkal nosztalgiázni. 

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Katonák

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 1916-ba kalauzolná el a nosztalgiázókat. A Császári és Királyi 38. Mollináry Gyalogezred az első világháború idején az Osztrák-Magyar Monarchia minden harcvonalán hősiesen küzdött a császárért, királyért. Mindenütt megállta a helyét, többször is majdnem elvérzett. A fotó 1916-ban készült a fronton a fedezék előtt, ahol a IV. Zászlóalj parancsnoka: László Jenő őrnagy és törzse látható. 

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Végzősök

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna újabb régi ONI-s fotót osztana meg. Az egykori kecskeméti Országos Nevelő Intézetben lakott Olvasónk. A fénykép a 8. számú tanulószoba lakóiról készült 1977-ben. Ebben az évben végzett a Bányai Gimnáziumban. Középen Kima Miklósné Éva néni körül a végzősök állnak főként: Szalai Rita, Gugyerás Márti, Polyák Eta, Juhász Rózsa, Szőke Jutka, Imrefi Anna, Túri Éva, középen ülve Szabó Dóra és Lajdi Erzsi. A képen nemcsak a végzősök, hanem az elsősök is rajta vannak. 

nosztalgia, múltidézés, fényképes múltidéző
Beküldött fotó

Sorkatonák

Császártöltésről Angeli Sándor egy régi emlékét osztaná meg. A fénykép 1969-ben, a Holdra szállás évében készült Jánoshalmán a 4510-es számú légvédelmi tüzérezred laktanyájában. Ott katonáskodtak. A fotón az első üteg 5. rajszemélyzete látható. Alsó sor balról-jobbra: Farkas Tamás, Gombos Sándor és Horváth László. Második középső sor balról-jobbra: Mikulás Péter, Dani Károly. Legfelül pedig Olvasónk, Angeli Sándor, aki ma is tisztelettel gondol régi katonatársaira. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában