Átadóünnepség

2024.03.20. 18:55

Európában is különlegességnek számító digitális tér nyílt a kecskeméti egyetemen – videóval

Megnyílt az MBH Bank digitális zónája a Neumann János Egyetem campusán, melynek szerdán tartották átadóünnepségét. Az egyedülálló, Európában is ritkaságszámba menő digitális ponton innovatív módon bankolhatnak az egyetem polgárai.

Horváth Péter

Dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az országban hatodikként nyitott meg az egyetemen az MBH Bank digitális kioszkja. Kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az egyetemen a digitalizációra és hatékony munkavégzésre, és a korszerű infrastruktúra kialakítása – az új digitális tér ebbe a törekvésbe illeszkedik. Így a jövő campusán hozzák létre a jövő banki szolgáltatásait, ami azért is fontos, mert megváltoztak a fiatalok bankolási szokásai.

MBH Bank, digitális zóna, átadó, Neumann János Egyetem
Innovatív módon bankolhatnak az egyetemisták Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Ginzer Ildikó, az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes köszöntőjében kiemelte, hogy a megoldással a fiatalokat és az egyetemen dolgozó közösséget is megcélozzák. Az innovatív technológia kiváltja a fizikai jelenléttel járó banki ügyintézést: a videó híváson keresztül elérhető ügyintéző segítségével pár perc alatt lehet számlát nyitni a banknál, illetve a napi banki ügyeiket is intézhetik a digitális térben a betérők. Adatokat sem kell megadni az e-mail címen kívül, hiszen a kártyaolvasóba helyezve a személyi igazolvány adatait beolvassa a rendszer. A vezérigazgató-helyettes szerint a fiatalok nyitottak az innovációra és a digitális megoldásokra, ezért olyan együttműködő partnereket kerestek, ahol az újra nyitott fiatalok megtalálhatók, és ilyen hely az egyetem is. Ginzer Ildikó hangsúlyozta, hogy Európában is kevesebb, mint egy tucat ilyen digitális tér működik.

Gaál József alpolgármester beszédében méltatta az innovatív kezdeményezést, és reményét fejezte ki, hogy a megoldás új ötletekre inspirálja az egyetemistákat.

A köszöntők után dr. Nagy Zoltán és Ginzer Ildikó a szalagot átvágva átadta az új digitális teret. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában