Kertészeti tudás

2024.03.03. 11:45

Magvas napot tartottak Kecskeméten az Ifjúsági Otthonban

Szombaton immáron 11. alkalommal rendezték meg a magvas napot Kecskeméten, az Ifjúsági Otthonban. A finom falatok kóstolásán túl az érdeklődők hasznos kertészeti tudásra is szert tehettek, ami a tavasz közeledtével különösen jól jöhet.

Orosz Fanni Flóra

A Kecskeméti Szatyor Egyesület által szervezett 11. Kecskeméti Magvas Nap mottója: Magfogás a kiskertben. Szerencsére még egy egészen kicsi kert is elég, sőt már egy balkonláda is sok lehetőséget rejt magában az erkélyen, hiszen ültethetünk például virágokat, de a fűszernövények is jól érezhetik magukat. A programot ingyenesen látogathatták, és szerencsére sokan, köztük családok is megfordultak az Ifjúsági Otthon Tükörtermében.  

magvas nap, kertészet, ifjúsági otthon
Az Ifjúsági Otthonban tartották a XI. Kecskeméti Magvas Napot
Fotó: Orosz Fanni

A mag cserebere mellett a Fásszárúak dugványozása címmel gyakorlati útmutatót tartott Fetykó Kinga. Középpontban az orgona, levendula, kökény, füge és más dísznövények voltak. Magfogás kiskertben címmel pedig Bérces Dóra kerekasztal-beszélgetésre várta az érdeklődőket.   

A kiállítók között szerepelt: 

  • Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület 
  • Zöld Küldetés Egyesület
  • Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt 
  • Horváth Lászlóné Terike (Baba) – Kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub 
  • Permakultúra zöld könyvtár 
  • A Kecskeméti Szatyor bevásárlóközösség termelői 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában