Útinform

2024.03.23. 07:10

Itt dolgoznak az utakon szombaton Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

útinform, közúti munkálat, Bács-Kiskun
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között burkolatfelújítási munkák kezdődtek. A 47-es és az 53-as kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik. Fontos tudni, hogy a munka kapcsán az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópont lehajtóágát is lezárták. 
Kerülni személygépkocsival a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.
 

Főutak:

Az 5-ös főúton
- Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton
- Kecskemét kivezető szakaszán, az 1-es kilométernél körforgalom építés miatt Solt felé egy sávot lezárták. 
- Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös kilométernél augusztus végéig a forgalmat helyben kiépített, ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton,
- Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es kilométer közelében lezárták a vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart.

Az 54-es főúton,  Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között kerékpárutat építenek, a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában