Kecskemét

2024.03.07. 18:30

Közeleg a helyi adók befizetésének határideje

Különös körültekintést javasol a helyi adók megfizetésénél dr. Temesvári Péter, Kecskemét jegyzője. Az első félévben esedékes helyi adók befizetési határideje közeleg, ugyanis március 18. hétfőig lehet azokat megfizetni – olvasható az önkormányzat közleményében.

Horváth Péter

A közleményben azt javasolja a jegyző, hogy az adózók közvetlenül a befizetést megelőzően ellenőrizzék aktuális adószámla-egyenlegüket az E-Önkormányzat Portálon, ahol akár azonnal teljesíthetik is a befizetést elektronikus úton, bankkártyával. A jegyző az önkormányzati közleményben arra is felhívja a figyelmet, hogy az adóhatósági iratot a meghatalmazott képviselővel rendelkező adózó esetében a képviselőnek kell kézbesíteni. Így, ha az adózó által adott meghatalmazás teljeskörű, és azt nem vonják vissza, az adószámla kivonatot az adóhatóság a képviselő részére küldte meg.

Happy,Business,Woman,Talking,Via,Cellphone,With,Partner,And,Reading
Közeleg a helyi adók befizetésének határideje 
Fotó: shuttestock.com / illusztráció

Az önkormányzati adóhatóság postára adta, jogi személyek és egyéni vállalkozók esetében elektronikus úton a tárhelyekre megküldte a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegét tartalmazó adószámla kivonatokat. Mindezt a kivonaton feltüntetett időpontig beérkezett és lekönyvelt befizetések, és az adott időpontig feldolgozott adókötelezettséget érintő változások figyelembevételével. A legfontosabb, pontos befizetést segítő tudnivalókat a kiküldött adószámla kivonat végén található tájékoztató tartalmazza.

További részletes tájékoztatót olvashatnak az érintettek Kecskemét önkormányzatának honlapján – olvasható a közleményben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában