Képviselők

2024.03.05. 18:45

Bemutatta jelöltjeit a Fidesz–KDNP Kalocsán

Bemutatta kalocsai polgármester- és képviselő-jelöltjeit a Fidesz–KDNP. Dr. Filvig Géza a polgármester-jelölt, négy új képviselő-jelölt van a csapatban.

Zsiga Ferenc

– Felkészülten nézünk a megmérettetés elé! – szögezte le Font Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz), a választókerület politikai vezetője a március 5-én tartott, a június 9-ei önkormányzati választáson induló jelölteket bemutató sajtótájékoztatón.

fidesz-kdnp, képviselők, jelöltek
A jelöltek balról: Bagó István, Kalocsai Szent Kereszt Kórház, addiktológus, Simon Zoltán alpolgármester, a Fidesz Kalocsai Szervezete elnöke, Kákonyi István önkormányzati képviselő, a gazdasági és turizmusfejlesztési bizottság elnöke, Illés Krisztina, a helyi nagycsaládos egyesület elnökségi tagja, az országos szövetség tagja, Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a kulturális és szociális bizottság elnöke, Borbola Péter mérnök, informatikus, főiskolai oktató, Juhász Attila építőmérnök, robbanásvédelmi szakmérnök, középen: Dr. Filvig Géza polgármester-jelölt
Fotó: Zsiga Ferenc

A választókerületi elnök beszédében kiemelte: Folytonosság, fejlődés, Kalocsa! Font Sándor a választáson induló jelöltek személyenkénti bemutatásán túl beszédében arra helyezte a hangsúlyt: ahhoz, hogy a Kalocsa–Paks Duna-híd, a Paks2 beruházás kínálta óriási lehetőséggel az elkövetkezendő években élni tudjon Kalocsa, a városvezetés folytonosságára és az így biztosított stabilitásra van szükség. Ezért a Fidesz–KDNP pártszövetség mellett személyesen is dr. Filvig Gézát polgármester-jelöltnek, a felkészült, képviselőként és életútjukkal is bizonyított emberekből álló csapatát pedig képviselő-jelöltekként támogatja.

A pártszövetség a polgármester-jelöltjén túl valamennyi körzet egyéni képviselő-jelöltjét, a teljes csapatot bemutatta, és még a dr. Filvig Géza vezette kompenzációs listát is a nyilvánosság elé tárta. Mint ismeretes, Kalocsán a polgármester mellett 11 fős képviselő-testület végzi a helyhatósági munkát. A júniusi választáson nyolc képviselő egyéni jelöltként, míg három a kompenzációs listákról juthat be az ötéves mandátummal rendelkező testületbe.

Font Sándor személyenként, választókörzetenként emelkedő sorrendben részletesen is bemutatta az egyes választókörzetek jelöltjeit, akik közül négyen először indulnak önkormányzati választáson: 1. Bagó István, Kalocsai Szent Kereszt Kórház, addiktológus, 2. Simon Zoltán alpolgármester, a Fidesz Kalocsai Szervezete elnöke, 3. Kákonyi István önkormányzati képviselő, a gazdasági és turizmusfejlesztési bizottság elnöke, 4. Illés Krisztina, a helyi nagycsaládos egyesület elnökségi tagja, az országos szövetség tagja, 5. Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke, 6. Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a kulturális és szociális bizottság elnöke, 7. Borbola Péter mérnök, informatikus, főiskolai oktató, 8. Juhász Attila építőmérnök, robbanásvédelmi szakmérnök

A jelöltek részletesebb bemutatása után Font Sándor a kompenzációs lista első három személyét ismertette: dr. Filvig Géza, Simon Zoltán, Schmidt Rajmund. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában