Baja

2024.03.19. 06:50

Tovább emelkedik a felvételizők száma az Eötvös József Főiskolán

Az Eötvös József Főiskola az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el. Az Oktatási Hivatal nyilvános adatai szerint a jelentkezések száma 44,3 százalékkal, míg az első helyes jelentkezők száma 54,5 százalékkal növekedett a 2023-as évhez képest.

Márton Anna

A pedagógus- és a gazdasági képzések valamennyi alapszakján az első helyes jelentkezéseknél emelkedés tapasztalható. A pedagógusképzések vonatkozásában a tanító, az óvodapedagógus, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakokon összességében 68,6 a gazdálkodási és menedzsment alapszakon 34,7 százalékos  a növekedés. A nappali tagozatos jelentkezések száma 58,9 százalékkal nőtt.

Eötvös József Főiskola, felvételi, jeentkezők
Tovább emelkedik a felvételizők száma az Eötvös József Főiskolán
Forrás: Beküldött fotó

Az EJF által meghirdetett képzések közül a legnépszerűbbnek a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak bizonyult, ezt követi az óvodapedagógus, valamint a gazdálkodási és menedzsment szak.

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, a főiskola rektora elmondta: a kifejezetten sikeres tavalyi év után a 2024-es általános felvételi eljárás eredménye felülmúlta az előzetes várakozásainkat. Az első helyes jelentkezők száma 502 fő, összességében pedig mintegy 1326 fő adta be jelentkezését az intézménybe. A számok azt tükrözik, hogy az Eötvös József Főiskolát egyre többen választják, erősödik pozíciója a hazai felsőoktatási intézmények között. Az országos tendenciával megegyezően a pedagógusképzések iránt megnövekedett a továbbtanulni vágyók érdeklődése, ez az EJF-es adatokban is egyértelműen megmutatkozik. 

A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és ugyaneddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, ekkor derül ki, hogy a jelentkezők felvételt nyertek-e az általuk megjelölt képzésekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában