Pénziránytű Alapítvány

2024.03.11. 19:27

Közel tízezer diák csatlakozott Bács-Kiskunból a PÉNZ7 rendezvénysorozathoz

Bács-Kiskun vármegye 67 tanintézményéből összesen közel 10 ezer diák csatlakozott az idei országos PÉNZ7 rendezvénysorozathoz. A vármegye iskoláiban mintegy 750 tanórát tartottak a témahét keretén belül, a tanárok munkáját idén is sok helyen pénzügyi és vállalkozói önkéntesek segítették – derül ki a Pénziránytű Alapítvány közleményéből.

Sebestyén Hajnalka

Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba. Országszerte közel 1300 iskolában tartottak mintegy 15 ezer tematikus tanórát a pedagógusok. A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programot idén több mint 650 önkéntes segítette. Bács-Kiskun vármegyéből 67 iskola 9423 diákja vett részt összesen 751, a tematikus témahéthez kapcsolódó tanórán.

penz7_megnyito_Maruzsa Zoltán oktatáspolitikáért felelős államtitkár_foto_penziranytu_alapitvany
Maruzsa Zoltán oktatáspolitikáért felelős államtitkár
Fotó: Pénziránytű Alapítvány

Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 35 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez, emellett több éve kiemelt résztvevője az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is. 

Pénzügyi életleckék

Az idei PÉNZ7 immár a tizedik volt, a jubileumra tekintettel ebben a tanévben a szervezők átfogó tematikával készültek Pénzügyi életleckék címmel, és idén sem maradnak el a témahét zárását követően még heteken keresztül elérhető izgalmas és szórakoztató kísérőesemények sem. A Pénziránytű Alapítvány többek között alábbi programokat ajánlja a következő hetekre az érdeklődők figyelmébe. 

penz7_megnyito_Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke csatlakozik a Global Money Week nemzetközi kezdeményezéshez_foto_penzi
Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke csatlakozik a Global Money Week nemzetközi kezdeményezéshez
Fotó: Pénziránytű Alapítvány

Pénzfutam játék

A március 28-ig elérhető, szabadtéri PénzFutam élményjáték segítségével matematika, földrajz, vagy akár osztályfőnöki óra keretében, állomások között vándorolva találkozhatnak izgalmas pénzügyi-matematikai feladványokkal a diákok. Az ország több mint 250 pontján − így Bács-Kiskun vármegyében is több helyszínen − elérhető szabadtéri kaland három nehézségi szinten, megújult pénzügyi-logikai feladatokkal várja a 4-14. évfolyamos csapatokat és tanáraikat. Sőt az élelmes pedagógusok március 17-ig akár saját pályát is készíthetnek iskolájuk udvarán vagy egy közeli parkban. 

Részvényfutam játék

Egy másik játék, a Részvényfutam keretén belül a tőzsde izgalmas világát próbálhatják ki a 7-14. évfolyamos diákok. Az értékes nyereményekért zajló versenyben fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a diákok, tanáraik és szüleik a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) prémium kategóriában jegyzett részvényekkel. 

penz7_megnyito_Varga Mihály pénzügyminiszter_foto_penziranytu_alapitvany
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: Pénziránytű Alapítvány

PénzOkos Kupa

Szintén a PÉNZ7-hez kapcsolódva indul a tizedik PénzOkos Kupa: az általános iskolák felső tagozatos diákjai (külön az 5-6. és 7-8. évfolyamosok) közül a legügyesebbek a vármegyei és regionális versenyeket követően az országos döntőben mérhetik össze tudásukat. Az online fordulók egészen április 5-ig kitölthetőek, a legeredményesebb diákok és persze tanáraik pedig itt is – ahogy az összes többi játékban – értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

penz7_megnyito_Virág Barnabás az MNB alelnöke_foto_penziranytu_alapitvany
Virág Barnabás a MNB alelnöke

Nagy pénzügyes teszt

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt online kérdéssora május 5-ig tölthető ki a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. A legeredményesebb tíz versenyző izgalmas élő kvíz során mérheti össze a tudását május 24-én a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A tesztet bárki kitöltheti, de az értékes nyereményekért zajló versenyben a 14-20 éves kor közötti középiskolások vehetnek részt.

A témahét információi és a kísérő események részletes programja a www.penz7.hu oldalon is elérhető.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában